Josipa Rimac kažnjena s 4000 kuna zbog sukoba interesa, a neće morati platiti ništa?

Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je državnu tajnicu u Ministarstvu uprave Josipu Rimac s četiri tisuće kuna jer nije prijavila svu imovinu, nakon čega je Rimac podigla spor na splitskom Upravnom sudu gdje je 5. studenog donesena odluka u njenu korist.

Izvjestiteljica Povjerenstva Tončica Božić je 13. travnja, kada je odluka donesena, rekla da je Povjerenstvo dobilo anonimnu prijavu da Rimac ima tri stana te da je u imovinskoj kartici prijavila samo kuću u Kninu i na taj način obmanula javnost i Povjerenstvo.

Kako piše Slobodna Dalmacija, provjerom kartice i zemljišnih knjiga utvrđeno je da je suprug Josipe Rimac u Kninu vlasnik tri etaže tri stana. Naime, Rimac je u svom očitovanju u listopadu navela kako se radi o imovini koju je njen suprug stekao kao branitelj darovnim ugovorom od RH te da obitelj sporne tri etaže shvaća kao njihov dom.

Rimac je iz porezne uprave dostavila potvrdu o vrijednosti imovine, ali Povjerenstvu to nije bilo dovoljno pa je Rimac pokrenula spor. Upravni sud donio je nepravomoćnu odluku protiv koje Povjerenstvo još može uložiti žalbu.

Više pročitajte OVDJE.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: