Josipa Rimac kažnjena jer nije prijavila imovinsko stanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Josipa Rimac će, zbog toga što nije na vrijeme predala imovinske kartice, platiti kaznu u iznosu od 4.000 kuna. Tako je danas odlučilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Na dnevnom redu sjednice Povjerenstva prvo se odlučivalo o predmetu dužnosnice Josipe Rimac, bivše zastupnice u Hrvatskom saboru i bivše gradonačelnice Knina.

– Konstatirali smo da podaci objavljeni na stranicama grada Knina i Sabora da je dužnosnica u rujnu prestala biti gradonačelnica i da je izabrana u osmi saziv Sabora gdje je stupila 28. prosinca 2015. 30 dana nakon prestanka obnašanja dužnosti i 30 po početku dužnosti potrebno je predati izvješće o imovinjskom stanju, što dužnosnica nije učinila. 16. studenog u Povjerenstvo je došao izvještaj koji se nikako ne može smatrati valjanim. Riječ je o ‘print screenu’ koji nikako nije mogao biti javno objavljen. Poslali smo joj zahtjev da ponovno pošalje, no na njega nije reagirala sve do siječnja 2016. Možemo zaključiti da dužnosnica nije postupila po zakonu, kazala je članica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa te predložila kaznu od 4.000 kuna.

-S obzirom na navedeno i s praksom Povjerenstva smatram da je sankcija niža nego što je potrebno istaknuti, rekla je Dalija Orešković tijekom rasprave.

Povjerenstvo je raspravljalo i o donošenju odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu Mostovog zastupnika Ivana Kovačića. Što se Povjerenstva tiče, Kovačić je ‘čist ko suza’.

Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak protov bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, jer je nećaku omogućila posao prijevoza učenika.


Pratite nas i na društvenim mrežama: