Zakuhalo zbog skidanja imuniteta upletenima u novu aferu

Jandroković izbacio Zekanovića iz sabornice: ‘Ovo je gusta situacija, od danas HDZ nema većinu’Foto: HRT

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović, inače član Mandatno-imunitetnog povjerenstva, danas je izbačen iz sabornice jer je iz klupe vičući pokušao izvijestiti javnost kako su u Sabor stigli zahtjevi za skidanje imuniteta HDZ-ovom zastupniku i gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću te SDP-ovom gradonačelniku Nove Gradiške i saborskom zastupniku Vinku Grgiću.

Predsjedavajući Gordan Jandroković rekao je da Zekanović izgubio pravo za stanku zbog svog ponašanja. Zekanović je, naime, glasno govorio iz klupe, javlja Dnevnik.hr.

– Izvolite sjesti, ovako se ponašati u Saboru, gubite pravo na stanku. Izvolite sjesti – vikao je Jandroković.

Unatoč opomenama Zekanović je nastavio uključivati mikrofon i govoriti iz klupe.

– Javnost mora znati, a vi spriječite kako god znate i umijete. Draženu Barišiću i Vinku Grgiću traži se skidanje imuniteta – iz klupe je dobacio Zekanović, nakon čega mu je izrečena mjera udaljavanja sa sjednice te ju je sam napustio.

– Kad sam na sjednici htio tražiti stanku, Jandroković je pretpostavio o čemu je riječ, htio me je spriječiti da kažem… Isključio me je sa sjednice da ne bih uopće iznio ovu informaciju u hrvatsku javnost. S obzirom na HDZ-ovu većinu, ovo je jako gusta situacija, od danas HDZ više većinu nema – rekao je Zekanović za N1.

Cijelu situaciju dodatno je pojasnio i sam Jandroković.

– Kolega Zekanović na neistiniti način prikazuje što se dogodilo. On nije bio prisutan kad je bila njegova replika pa nije dobio riječ. Nakon toga je trčao i uletio u sabornicu i tražio stanku. Ja sam mu stanku odobrio, međutim dok sam mu je odobravao, on je otišao u drugu stranu i razgovarao. Ja sam ga više puta pozvao da se vrati, on me ignorirao i nakon toga samo oduzeo mogućnost da obrazloži stanku. Nisam imao pojma o čemu želi govoriti, a sada javno govori medijima da sam ga spriječio da govori o skidanju imuniteta. Na ružan i neistiniti način govori o tome što se dogodilo u sabornici. Ništa ne skrivam, odite ispred sabornice i govorite što hoćete, ali u saboru postoje procedure – kazao je Jandroković, javlja Dnevnik.hr.

Prema neslužbenim informacijama, u akciji policije i USKOK-a jutros je uhićeno deset osoba, među kojima je i šef Janafa Dragan Kovačević. Iz MUP-a su se oglasili priopćenjem poručujući kako je riječ ‘o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s USKOK-om unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Tijekom dana na više mjesta provodit će se pretrage na različitim lokacijama’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.