Zakuhalo zbog skidanja imuniteta upletenima u novu aferu

Jandroković izbacio Zekanovića iz sabornice: ‘Ovo je gusta situacija, od danas HDZ nema većinu’Foto: HRT
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović, inače član Mandatno-imunitetnog povjerenstva, danas je izbačen iz sabornice jer je iz klupe vičući pokušao izvijestiti javnost kako su u Sabor stigli zahtjevi za skidanje imuniteta HDZ-ovom zastupniku i gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću te SDP-ovom gradonačelniku Nove Gradiške i saborskom zastupniku Vinku Grgiću.

Predsjedavajući Gordan Jandroković rekao je da Zekanović izgubio pravo za stanku zbog svog ponašanja. Zekanović je, naime, glasno govorio iz klupe, javlja Dnevnik.hr.

– Izvolite sjesti, ovako se ponašati u Saboru, gubite pravo na stanku. Izvolite sjesti – vikao je Jandroković.

Unatoč opomenama Zekanović je nastavio uključivati mikrofon i govoriti iz klupe.

– Javnost mora znati, a vi spriječite kako god znate i umijete. Draženu Barišiću i Vinku Grgiću traži se skidanje imuniteta – iz klupe je dobacio Zekanović, nakon čega mu je izrečena mjera udaljavanja sa sjednice te ju je sam napustio.

– Kad sam na sjednici htio tražiti stanku, Jandroković je pretpostavio o čemu je riječ, htio me je spriječiti da kažem… Isključio me je sa sjednice da ne bih uopće iznio ovu informaciju u hrvatsku javnost. S obzirom na HDZ-ovu većinu, ovo je jako gusta situacija, od danas HDZ više većinu nema – rekao je Zekanović za N1.

Cijelu situaciju dodatno je pojasnio i sam Jandroković.

– Kolega Zekanović na neistiniti način prikazuje što se dogodilo. On nije bio prisutan kad je bila njegova replika pa nije dobio riječ. Nakon toga je trčao i uletio u sabornicu i tražio stanku. Ja sam mu stanku odobrio, međutim dok sam mu je odobravao, on je otišao u drugu stranu i razgovarao. Ja sam ga više puta pozvao da se vrati, on me ignorirao i nakon toga samo oduzeo mogućnost da obrazloži stanku. Nisam imao pojma o čemu želi govoriti, a sada javno govori medijima da sam ga spriječio da govori o skidanju imuniteta. Na ružan i neistiniti način govori o tome što se dogodilo u sabornici. Ništa ne skrivam, odite ispred sabornice i govorite što hoćete, ali u saboru postoje procedure – kazao je Jandroković, javlja Dnevnik.hr.

Prema neslužbenim informacijama, u akciji policije i USKOK-a jutros je uhićeno deset osoba, među kojima je i šef Janafa Dragan Kovačević. Iz MUP-a su se oglasili priopćenjem poručujući kako je riječ ‘o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s USKOK-om unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Tijekom dana na više mjesta provodit će se pretrage na različitim lokacijama’.


Pratite nas i na društvenim mrežama: