Verbalno i fizičko nasilje 'mirnih' prosvjednika

Izudarali reportera RTL-a: Našeg kolegu prvo su napadali verbalno, a onda i fizički

20.11.2021., Zagreb - Gradjanska udruga "Inicijativa prava i slobode" organizirala je prosvjed protiv COVID potvrda pod nazivom "ZAjedno za Slobodu" koji je krenuo s lokacije Trga Francuske Republike i Trga zrtava fasizma te je odrediste obje kolone na Trgu bana Josipa Jelacica.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na protestu protiv COVID potvrda i epidemioloških mjera, koji nije prijavljen, pa tako nije mogao niti dobi odobrenje policije, zabilježen je nasilan incident. Nekoliko prosvjednika napalo je reportera RTL-a Gorana Latkovića, javlja RTL.

– Cijelo vrijeme su nas vrijeđali, uopće sve novinare. Skandirali su: ‘RTL odlazi!’ – ispričao Latković.

U trenutku kad su ga napali samo RTL je bio na mjestu za javljanje uživo. Ispričao je da su ga prvo udarili laktom u rebra, onda su ga dvije osobe udarile otvorenom šakom (šamarima) sa stražnje strane glave, s leđa.

Što se verbalnih napada tiče, kazao je reporter RTL-a, naša televizijska ekipa nije bila jedina na meti.

– Sve novinare su psovali – dodao je.

Prema neslužbenim procjenama, na glavnom zagrebačkom trgu okupilo se između 10 i 20 tisuća ljudi. Organizator je građanska udruga Inicijativa prava i slobode, a prosvjed podržava i ultrakatolička udruga Vigilare, a zagrebačka policija kaže da prosvjed nije najavljen.

Na protestu je zabilježeno nekoliko indikativnih trenutaka. Okupljena masa na nagovor govornika skandirala je u jednom trenutku: “Ivermektin, Ivermektin”.

Riječ je o lijeku za parazite koji se koristi u medicini i u veterini, pri čemu nadležna tijela za kontrolu lijekova, a među prvima američki CDC, apelira na svijest da apsolutno nije riječ o sredstvu za liječenje COVID-a, javlja RTL.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.