Dodatna objašnjenja

HZJZ objasnio smiju li djeca tijekom odmora izići iz učionice i što s hranom od kuće

Drugi je dan nove nastavne godine i učitelji, nastavnici, ali i djeca i roditelji polako se privikavaju na novonormalnu školu. Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je dodatna objašnjenja koja bi trebala odagnati nesporazume o tome smiju li i pod kojim uvjetima djeca napustiti učionicu tijekom odmora.

Izlazak tijekom odmora

Nužno je tijekom boravka učenika u školi organizirati odmore pod kojima učenici mogu izići iz učionice. Posebno se preporučuje da učenici iziđu na otvoreno tijekom odmora kada god to vremenske prilike dopuštaju. Odmori izvan učionice nužni su zbog očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja i dobrobiti učenika te zbog boljeg održavanja i usmjeravanja pažnje tijekom nastave. Nadalje, mogućnost izlaska učenika iz učionica tijekom odmora nužna je kako bi se mogle provjetriti učionice, prenosi Dnevnik.hr.

Hrana donesena od kuće

Hranu pripremljenu u obiteljskom domu u higijenskim uvjetima svako dijete može donijeti u školi i konzumirati u školi, kao što se uobičajeno hrana donosila u školu prije pandemije. Higijenski uvjeti podrazumijevaju pranje ruku prije pripreme obroka, pranje namirnica tekućom vodom ako se namirnice ne mogu termički obraditi (voće ili povrće) te termičku obradu namirnica. Hranu treba uredno zapakirati da se izbjegne onečišćenje u školskoj torbi. Prije konzumacije hrane dijete treba oprati ruke vodom i sapunom. Djecu je potrebno poticati da ne dijele hranu i pića s drugima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.