HDZ-ovcima sporan Jollyjev Mercedes, žele da Žalac ode iz Vlade: ‘Visoko je poletjela i pogubila se’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stav i ponašanje ministrice Gabrijele Žalac, nakon što je jučer u njezinom dvorištu otkriven skupocjeni Mercedes iz rent-a-car tvrtke u vlasništvu Josipa Stojanovića Jollyja, kojeg je pak danima vozio njezin suprug Mario Žalac, a ministrica nije znala točno odgovoriti novinarima je li automobil u najmu ili vlasništvu njezinih roditelja, komentirali su i HDZ-ovci.

– Visoko je poletjela i pogubila se. Bahata je u odnosu s kolegama – komentirao je jedan član Predsjedništva, prenosi Večernji list.

– Ministrica Gabrijela Žalac trebala bi otići iz Vlade. Ovo sve skupa ne izgleda dobro, najprije prometna nesreća, pa vožnja s nevažećom vozačkom dozvolom, a sada i luksuzni Mercedes. Dojam je jako, jako loš – kazao je Jutarnjem listu jedan dugogodišnji HDZ-ovac.

Ipak, on nije uvjeren da će se premijer Andrej Plenković zbog najnovije afere odreći ministrice, a s time se uglavnom slažu i ostali HDZ-ovci s kojima je Jutarnji list razgovarao.

– Plenković uvijek štiti svoju ekipu, a do Žalac jako drži. Miljenica mu je od početka i ona je bila njegov izbor za ministricu. No, ovo je vrlo neugodna situacija i za Žalac i za Plenkovića – kaže sugovornik, dodajući kako je zanimljivo da se u stranačkim krugovima zadnja dva-tri tjedna Žalac više ne spominje vezano za europske izbore.

– Ne znam što će biti, ali mi je nekako teško vjerovati da će se Žalac i iz ove afere izvući neokrznuto, pitanje je hoće li još nešto isplivati. Ipak, s Plenkovićem je sve moguće – kaže ovaj HDZ-ovac, dodajući kako je ‘sve to neodgovorno’.

Sporni Mercedes jučer više nije bio u dvorištu ministrice Žalac, a brojna pitanja još traže svoje odgovore.


Pratite nas i na društvenim mrežama: