Uspješna akcija na Biokovu

FOTO/VIDEO HGSS-ovci spašavali planinare ispod ‘Malog Šibenika’ nakon oluje i nevremena

HGSS Stanica Makarska/Facebook

Članovi HGSS stanice Makarska, HGSS Šibenik i posada HRZ-a sudjelovali su jučer oko 15.40 sati u spašavanju planinara ispod biokovskog vrha ‘Mali Šibenik’, nakon što ih je uhvatila snažna oluja i nevirjeme.

– Po dojavi mobilizirani su svi članovi stanice Makarska te ekipa letača spašavatelja koja je u tom trenutku, zajedno s posadom HRZ-a imala vježbu. U kontaktu s unesrećenim osobama došlo se do približne lokacije. Dogovoreno je da jedna ekipa spašavatelja ide zemaljskim putem,a druga zračnim putem. Helikopter HRZ-a ekipu spašavatelja iskrcao je na vrh Mali Šibenik, koji su nakon 10 minuta silaska stigli do unesrećenih. Posebnim tehnikama spašavanja, četvero unesrećenih spušteno je u podnožje stijene. U dva naleta ekipa letača spašavatelja zajedno sa pripadnicima stanice Makarska i posadom HRZ-a, spustila je unesrećene na sigurno. U 20.40 sati akcija završava kada su se svi spašavatelji vratili u stanicu – izvijestili su iz makarskog HGSS-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.