Primili diplome

FOTO Promovirano 110 kadeta 13. i 14. naraštaja Hrvatske vojskeFoto: MORH / T. Brandt
MORH / T. Brandt
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U vojarni ‘Petar Zrinski’ u Zagrebu obilježena je 29. obljetnica osnutka Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman te su promovirani kadeti Hrvatske vojske, polaznici diplomskih i preddiplomskih sveučilišnih studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje.

Svečanosti je nazočio ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić te predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović, načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj, vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, zapovjednik HVU „Dr. Franjo Tuđman“ general-pukovnik Mate Pađen, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, prorektorica Sveučilišta u Zagrebu Ivana Čuković-Bagić, prorektor Sveučilišta u Splitu Goran Kardum i drugi visoki uzvanici.

Ministar Banožić čestitao je 29. obljetnicu HVU ‘dr. Franjo Tuđman’ te svim pripadnicima zahvalio za neizmjeran doprinos razvoju Hrvatske vojske od samog osnutka pa sve do danas.

– Vaša odgovornost za prenošenje znanja i iskustava generacijama vojnika, dočasnika i časnika od neizmjernog je značaja za stručnost, osposobljenost i spremnost naših pripadnika. Hrvatsko vojno učilište, zahvaljujući izvrsnoj suradnji Ministarstva obrane s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i sveučilišnom zajednicom, u budućem razdoblju očekuje povijesna transformacija u Sveučilište za obranu i sigurnost. Na taj način, uz postojeće izuzetno kvalitetne studijske programe, stvorit će se uvjeti za veliki iskorak u obrazovanju na području obrane i sigurnosti -rekao je ministar Banožić.


Čestitke je uputio i kadetkinjama i kadetima 13. i 14. naraštaja sveučilišnih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja na zasluženim diplomama.

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Milanović također je čestitao budućim časnicima Hrvatske vojske na diplomama, zaželio im da budu samouvjereni u donošenju odluka te im poručio kako je njihov posao braniti domovinu.

Rektor Boras izrazio je posebno zadovoljstvo i ponos što se kadetima uručuju diplome Sveučilišta u Zagrebu.

– Ova sveučilišna razina će vam omogućiti da nastavite raditi kao vrhunski stručnjaci i nakon završetka vojne karijere -rekao je rektor Boras dodavši kako će kadeti i nakon osnutka Sveučilišta obrane i sigurnosti imati najbolje obrazovanje i najbolje učitelje.

Promovirano je ukupno 110 kadeta 13. naraštaja diplomskih studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje i 14. naraštaja preddiplomskih studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje koji su primili diplome Sveučilišta u Zagrebu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: