FOTO Pogledajte kako su policajci spašavali malene migrante i njihove roditelje iz dubokog snijega na Plješevici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Fotografije spašavanja šestero malodobne djece, pet žena i četiri muškarca koji su preko planine Plješevica u utorak u teškim vremenskim uvjetima ilegalno prešli granicu, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na službenim stranicama.

– Kako bi im što prije bila pružena liječnička pomoć, policijski su službenici djecu starosti od 1 do 10 godine i žene, na rukama iznijeli do službenih vozila po dubini snijega višoj od 50 centimetara. Na mjestu događaja pružena im je liječnička pomoć, a potom su djeca i žene prevezeni u Opću bolnicu Gospić. Nakon pregleda, dvije žene zadržane su na liječenju, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje – navode u priopćenju.

policija hitna mup snijeg policija snijeg ralica mup

Akciji spašavanja, s obzirom na visoki snijeg i težak teren, pridružili su se i vatrogasci i djelatnici Lika cesta koji su raščistili snijeg.

MUP je još u prosincu upozorio na nadolazeće zimske uvjete koji mogu biti pogibeljni za sve ljude, a posebice za ranjive skupine koje pokušavaju na ilegalan način prijeći na teritorij Hrvatske.

– I ovom prilikom pozivamo nevladine udruge i druge koji sudjeluju u humanitarnom radu s migrantima u državama na takozvanoj balkanskoj ruti da informiraju migrante o pravilima zakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, da ih upozore na riskantnost, pogibeljnost i neizvjesnog takvog puta te da ih odvrate od takvog nauma, a kako bi se spriječila moguća ozljeđivanja, smrzavanja i teška stradavanja nezakonitih migranata – zaključeno je u priopćenju iz MUP-a.

mup migranti 2 mup migranti 3 mup migranti mup snijeg mup policija

(FOTO: MUP)


Pratite nas i na društvenim mrežama: