Pomoć lokalnoj zajednici

FOTO Hrvatska vojska postavila šatore i ležajeve ispred KBC Split – KrižineFoto: MORH
Pripadnici ZzP-a postavili dva šatora Alaska ispred KBC-a Split | Foto: ZzP /J. Šindler

U cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja epidemije koronavirusa SARS-CoV-2, a temeljem Odluke ministra obrane Republike Hrvatske i zapovijedi načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, pripadnici Zapovjedništva pružili su potporu Kliničkom bolničkom centru Split – Križine postavljanjem dva šatora Alaska s pripadajućim termogenima i dvadeset ležaja te osiguranjem stručnog osoblja za praćenje rada ispravnosti tijekom epidemioloških mjera.

Za potrebe te zadaće bilo je angažirano 14 pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu s terenskom vojnom opremom (jedan šleper, kamion, viličar i kombi). Dva šatora tipa Alaska na zahtjev KBC-a Split postavljena su uz KBC Split u svrhu zdravstvenog zbrinjavanja oboljelih od COVID-19.

Bojna za opću logističku potporu je postrojba Zapovjedništva za potporu koja zbog svoje specifičnosti i širokog spektra specijalnosti u logističkom funkcionalnom području čini okosnicu cjelokupnog logističkog sustava Hrvatske vojske. Službe koje su ustrojene u Bojni, a to su tehnička, intendantska, prometna i graditeljska, osiguravaju sposobnost Bojne za provedbu logističke potpore u terenskim uvjetima kroz provođenje ključnih funkcija, aktivnosti i zadaća potrebnih za održivost elemenata snaga Hrvatske vojske u provedbi operacija.

Bojna za opću logističku potporu provodi temeljne zadaće iz dijela terenske logistike formiranjem namjenskih organiziranih snaga za pružanje logističke potpore postrojbama u području operacija, a u skladu s potrebama može se ojačati i drugim sastavnicama Zapovjedništva za potporu.

Navedena, kao i druga oprema kojom je Bojna opremljena, koristi se za različite zadaće iz okvira misije pomoći civilnim institucijama u zemlji, pomoć namjenskim službama u zaštiti i spašavanju ljudi i dobara te pomoć civilnim institucijama provedbom ostalih nevojnih zadaća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.