Prenoćila iza rešetaka

Europski ured i policija objavili sve detalje za što terete bivšu ministricu Žalac: Šteta je golemaFoto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) objavio je priopćenje vezano uz bivšu ministricu Gabrijelu Žalac. U priopćenju navode da je Ured pokrenuo istragu protiv četiri hrvatska državljana i dva trgovačka društva zbog kaznenih djela trgovine utjecajem i zlouporabe položaja i ovlasti, prenosi RTL.

Među osumnjičenima su bivša ministrica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU (MRRFEU) i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU). Sve četiri osumnjičene osobe uhićene su jučer, 10. studenoga 2021, na zahtjev EPPO-a, objavili su na svojim stranicama ne navodeći imena.

Na temelju rezultata prethodnih istražnih radnji provedenih u suradnji s Europskim uredom za borbu protiv prijevara (OLAF), hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija, EPPO je sada službeno pokrenuo istragu.

Više pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.