Drama na Istarskom ipsilonu: Policajac pucao na krijumčara ljudima koji ga je pokušao pregaziti

Nepoznati vozač pokušao je jučer poslijepodne oko 15.35 sati na Istarskom ipsilonu pregaziti policajca koji je upotrijebio vatreno oružje kako bi se spasio, no u događaju nitko nije ozlijeđen, izvijestili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Naime, policija je na Istarskom ipsilonu pojačala pretragu zbog suzbijanja nezakonitih migrancija, a onda su uočili sumnjivu Škodu koja je išla prema Pazinu, a za koju su znali da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi.

Na pokušaj zaustavljanja vozila, uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala policije, vozač se oglušio i nastavio kretati velikom brzinom, sve do dijela ceste gdje se izvode radovi i promet se odvija jednom prometnom  trakom.

‘Nailaskom na kolonu vozila, nepoznati vozač zaustavio je vozilo, a u tom trenutku iz vozila su izašle četiri nepoznate osobe, koje su pobjegle u šumu. Policijski službenik prišao je vozilu, a u tom trenutku vozač je, s namjerom bijega, vozilom nasrnuo prema policijskom službeniku.

Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba, s obzirom da je vozač krenuo zaobilaziti zaustavljena vozila u namjeri da nastavi vožnju prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, policijski službenik uporabio je vatreno oružje, odnosno ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila’, piše u priopćenju MUP-a.

Nepoznati vozač pobjegao je s mjesta događaja, a policija je automobil pronašla kilometar dalje.

‘Tijekom večeri policijski su službenici na području Roča pronašli osobe koje su pobjegle iz vozila. Prema do sada utvrđenom radi se o nezakonitim migrantima, državljana Kosova, dok se za vozačem Škode intenzivno traga’, zaključuju u priopćenju.

Inače, MUP je u 2018. godini evidentirao pet slučajeva u kojima su krijumčari ljudima ugrozili sigurnost policijskih službenika. Najčešće se radilo o direktnom nasrtaju vozilom na policijske službenike ili pokušaju izguravanja policijskih vozila s ceste tijekom potjere, a u jednom slučaju krijumčar je i fizički napao policajca.

Tijekom 2018. godine hrvatska policija je uhitila više od 600 krijumčara ljudima što u odnosu na 2017. godinu predstavlja povećanje od gotovo 100 posto.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.