DIV Grupa provodi demografske mjere: Stimulirat će povratnike iz inozemstva, oboljeloj djeci plaćati dodatno liječenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave DIV grupe i Brodosplita, donio je odluku o provođenju demografskih mjera koje bi trebale dati svoj doprinos poboljšanju ukupne demografske slike države.Priopćenjem koje je poslao javnosti, Debeljak navodi kako će između ostalog za svako novorođeno dijete radnika isplatiti iznos od 5.000 kuna, a u slučaju da oba roditelja rade u toj grupaciji, iznos će se udvostručiti.

– Kao vlasnici DIV GRUPE, od početka svoga poslovanja naša obitelj se prema radnicima odnosila korektno i prijateljski. U svojih gotovo 50 godina poslovanja činili smo sve da bi se naši radnici osjećali članovima DIV obitelji. Nastojali smo pomoći svim našim zaposlenicima – kada god je to bilo potrebno. Budući da je u zadnjih 20 godina postojanja DIV GRUPA od pogona s 20 zaposlenih narasla i postala tvrtka koja zapošljava više od 3.500 radnika, od kojih 3.000 radi u Hrvatskoj, potpuno smo svjesni svoje uloge, kako u zajednici, a tako i odgovornosti za naše radnike i njihove obitelji. S obzirom na takve vrijednosti do kojih držimo i za koje se zalažemo, ne možemo samo pasivno promatrati i biti nijemi svjedoci sve učestalijeg odlaska naših sugrađana u inozemstvo. Iseljavaju nam se mladi ljudi u dobi za zasnivanje obitelji, što multiplicira postojeće negativne demografske trendove, znatno manji broj rođenih od broja umrlih. Djeca sadašnjih iseljenika rađat će se u tuđim zemljama, kod njih će raditi i puniti njihove umirovljeničke i zdravstvene fondove. Zbog svega navedenog, smatramo da bi i poslodavci u skladu sa svojim mogućnostima trebali dati doprinos – piše u priopćenju Tomislav Debeljak.

Naime, nakon što je uspješno završen proces restrukturiranja Brodosplita, Vlada je pozitivno ocijenila rezultate poslovanja DIV-a i izdala im jamstva za izgradnju polarnog kruzera, i na taj način ih je učinila konkurentnim s ostalim brodogradilištima u EU, što je s druge strane omogućilo provođenje demografskih mjera unutar firme.

Navode tako da će svakoj zaposlenici koja je zaposlena unutar njihovog poduzeća ponuditi ugovor na neodređeno vrijeme u slučaju trudnoće, odnosno porodiljnog dopusta čime žele pridonijeti sigurnosti radnog mjesta za buduće majke te otkloniti uzrok odgađanja odluke o roditeljstvu zbog straha od gubitka zaposlenja.

Svakom radniku koji radi u inozemstvu ranije od 30. lipnja ove godine, a odluči se vratiti u Hrvatsku i zaposliti u nekom od njihovih poduzeća, uz obvezu ostanka najmanje pet godina u Hrvatskoj, darivat će bruto iznosom od 7.500 kuna.

Svake godine za blagdan svetog Nikole sva djeca do 15 godina starosti njihovih zaposlenika bit će darivana u najvećem neoporezivom iznosu. Tom prigodom organizirat će i druženja i predstave.

Sponzorirat će kulturno umjetničke i športske klubove u kojima aktivno sudjeluju djeca njihovih zaposlenika, a djecu zaposlenika koji pokazuju iznimne rezultate kao učenici, studenti, znanstvenici, umjetnici, sportaši, sponzorirat će prema posebnom pravilniku kao podršku njihovu daljnjem razvoju i napretku.

Oboljeloj djeci naših zaposlenika donirat će potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

Također, svojim zaposlenicima, roditeljima troje i više malodobne djece davat će poseban mjesečni doplatak od 200 kuna za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000 kuna po svakom roditelju, odnosno 80.000 kuna ukoliko su oba roditelja zaposlena kod njih. U slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče sa 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja.

– Osim navedenih konkretnih mjera, spremni smo s Vladom Republike Hrvatske i drugim institucijama pokrenuti inicijativu za realizaciju povoljne izgradnje stanova za naše zaposlenike koji imaju najmanje dvoje djece uz uvjet njihovog ostanka u Hrvatskoj najmanje 15 godina, te im time pomoći u rješavanju najvažnijeg pitanja za svoju obitelj, po cijenama koje se ne bi smatrale darom u naravi i bile tako oporezivane. Spremni smo sudjelovati u dijelu troškova dualnog obrazovanja za strukovna zanimanja iz našeg poslovanja kao podrška Vladi u organizaciji i reformi obrazovanja kako bi se mladima čim prije i u čime većem broju omogućilo zapošljavanje i napredak u struci. Na kraju, tijekom 2019. godine, a po ishođenju potrebnih dozvola, obnovit ćemo i urediti vrtić u krugu Brodosplita, za djecu naših zaposlenika, te po potrebama isto napraviti i na ostalim lokacijama DIV Grupe – zaključio je Debeljak u svom priopćenju.

(FOTO: divgroup.eu)


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.