DHMZ: Predstojeća zima bit će iznadprosječno topla

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Predstojeća zima bit će iznadprosječno topla te uz malo više oborina nego što je to zimi uobičajeno, prognozira Državni hidrometeorološki zavod čiji su prognostičari danas objavili tromjesečnu prognozu vremena, od prosinca do veljače 2015. godine.

To ugrubo može značiti kako će se i u sljedeća tri mjeseca nastaviti slični vremenski uvjeti kakve imamo već više od godinu dana, jer su sva godišnja doba u posljednjih 12 mjeseci bila toplija nego što je uobičajeno uz količine oborine zamjetno veće od prosječnih, kažu u DHMZ-u. Napominju da se njihova prognoza razlikuje od neprovjerenih informacija u medijima o predstojećoj zimi u našoj zemlji i diljem Europe, a koje govore o velikoj hladnoći i velikim količinama snijega.

U DHMZ-u ističu kako su moguća i kraća hladnija razdoblja, kao i kraća bezoborinska razdoblja, ali i razdoblja s lokalno izraženijim viškom oborine. Nemoguće je, dodaju, govoriti o očekivanom tipu oborine – kiši, kiši koja se smrzava ili snijegu – jer on ovisi o stvarnoj temperaturi u nižim i višim slojevima atmosfere.

IZVOR: vecernji.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.