Dariji je preostalo 5 dana, a nedostaje joj 100 tisuća

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Život 29-godišnje Darije Šimunov iz Zadra visi o niti. Zbog pogrešne dijagnoze i višegodišnjeg krivog liječenja, Dariji otkazuju bubrezi. Jedina šansa za život predstavlja joj skupa operacija na klinici Ragnitz u Grazu.

Naime, liječnici su 2006. godine pogriješili i Dariji dijagnosticirali multiplu sklerozu, iako je zapravo tada oboljela od neuroborelioze zbog koje njezin bubreg ne funkcionira kako treba. Darija je zatim 2009. godine pala, ozlijedila kralježnicu i od tada je nepokretna, na operaciju je tom prilikom čekala punih osam mjeseci.

Hrvatski liječnici u klinici Rebro su mladu ženu “otpisali”, no liječnički konzilij u klinici Ragnitz u Grazu je nakon pregleda dokumentacije ocijenio da za Dariju ima nade. Austrijski stručnjaci su spremni napraviti kompletnu dijagnostiku i ugraditi stentove u bubrežne kanale kako bi spriječili zatajenje zdravog bubrega koji Dariju drži na životu.

“U ovih desetak dana od početka akcije koju smo pokrenuli na Facebooku i koncertom ‘Svi za Dariju’ u zadarskoj Sveučilišnoj crkvi ukupno je prikupljeno 56.000 kuna te Dariji do potrebitog iznosa od 20.000 EUR nedostaje još 100.000 kuna, a rok za to je svega 5 dana. Spasimo Darijin život svi zajedno!”, poručuju iz kampanje “Svi za Dariju!”, koja je pokrenula humanitarnu akciju kojom se prikupljaju sredstva za operaciju.

Donirati možete uplatom na račun ili pozivom na humanitarni telefon

“Kako bismo u ovom vrlo kratkom roku omogućili Dariji da krajem tjedna bezbrižno otputuje u Graz na liječenje pokrenuli smo niz akcija u Zadru. Tako će ovog petka i subote, 14. i 15. studenog 2014. u vremenu od 9 do 14 sati na Narodnom trgu u Zadru ‘Volonterski centar Zadar’ i ‘Mame iz Zadra’ imati štand na kojem će se prodavati kolači i ručni radovi, sve bez određene cijene već na principu dobrovoljnih priloga, prihodi kojih su namijenjeni za Darijinu operaciju.

Ostale ljude plemenitih srca diljem Hrvatske pozivamo da se uključe u kampanju ‘Svi za Dariju!’ uplatom donacija u skladu sa svojim mogućnostima na račun otvoren na ime Darija Šimunov kod Raiffaisenbank Austria d.d., Zagreb, broj: IBAN: HR3424840083211151757 ili pak pozivom na humanitarni broj 060 930 930 koji nam je na našu zamolbu za pomoći u kampanji ustupila Zaklada ACM Stephanie iz Zadra. Tijek kampanje i sve potrebite informacije javnosti su dostupne na službenoj Facebook stranici ‘Svi za Dariju’“, poručuju iz humanitarne inicijative.

IZVOR/FOTO: index.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.