Dalmacija odsječena za kamione s prikolicom, a autocestom smiju samo automobili

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Za teretna vozila s priključnim vozilom nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto. Teretna vozila s priključnim vozilima koja se kreću u smjeru unutrašnjosti isključuju se na odmorištu na autocesti na PUO Nadin prije čvora Zadar II., izvijestili su iz Hrvatskog autokluba.

Teretna vozila s priključnim vozilom iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), i obrnuto.

Od 11.08 sati, zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica.

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Moguća je poledica. Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A1 između čvora Gornja Ploča i čvora Zadar 2 u oba smjera u smjeru Splita, državnu cestu DC1 na dionici Udbina-Gračac-Knin i staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Delnica (DC3). U priobalju puše jak vjetar, povremeno s olujnim udarima. Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez propisne zimske opreme.


Pratite nas i na društvenim mrežama: