Bura zatvorila pojedine dionice

Dalmacija i danas ‘diše’ na obilaznim pravcima glavnih cesta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Olujna bura i jutros drži zatvorenima dionice glavnih prometnih poveznica Dalmacije s unutrašnjošću, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica uz obilazak za sve skupine vozila  državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice uz obilazak starom cestom DC3 kroz Gorski kotar te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga, državna cesta Brušane-Baške Oštarije-Karlobag (DC25) – zbog snježnih zapuha i vijavice.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Senja do Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. (I. i II. skupina).

– Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura veća je opasnost od poledice na cestama u unutrašnjosti pa osobito oprezno treba voziti na mostovima i nadvožnjacima. Vozače podsjećamo da na put ne kreću bez zimske opreme – poručuju iz HAK-a.


Pratite nas i na društvenim mrežama: