Capak potvrdio: ‘Covid-potvrde primjenjujemo od utorka. Kućni testovi neće vrijediti‘Foto: arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capakgostovao je u četvrtak u RTL-u Danas u kojem je potvrdio da će Nacionalni stožer u petak donijeti odluku o uvođenju covid-potvrda u državne i javne službe koje počinje u ponedjeljak, no primjena kreće od utorka.

– To vrijedi za sve, ne samo za sustav obrazovanje, nego za sve. To je napravljeno iz dva razloga. Zato što je dan prije toga nedjelja, pa će se teško organizirati testiranje za sve  nedjeljom. Ovako pružamo mogućnost prilagodbe sustava jer prvi dan primjene će sigurno biti najteži, sigurno biti najteže. Dakle pružamo mogućnost da se u ponedjeljak svi testiraju, da u utorak imaju COVID potvrde, kazao je.

Kaže kako se razmišlja o uvođenju COVID potvrda u teretane, kafiće i restorane:

– Tu ipak treba jedna postupnost. Broj testiranja, s obzirom na to da mi imamo, sada nešto manje od 60 posto  cijepljenih odraslih osoba u Hrvatskoj, imamo negdje oko 500 tisuća onih koji su preboljeli ovu bolest, dakle mi još uvijek imamo jedan veliki bazen ljudi koji nemaju potvrdu o preboljenju i nemaju potvrdu o cijepljenju. Dakle, mi moramo takve odluke donositi postepeno kako bi stvorili infrastrukturu i mogućnost da se sve pokrije, svi oni koji trebaju da se  pokriju testiranjima.

 

Kaže kako se rezultati kućnih testova neće uzimati u obzir, već da su oni tek orijentacija.

Cijeli članak pročitajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.