Capak najavio nove mjere: ‘Preporučit ćemo nošenje maski i na otvorenim prostorima kao što su stajališta tramvaja’Foto: Ilustracija/arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak danas je najavio da će se uvesti nošenje maske u zatvorenim prostorima, ali i na otvorenim gdje je nemoguće izbjeći bliski kontakt u nastavku borbe protiv pandemije koronavirusa u jesen i zimu, pišu Vijesti.hr 

– Kao što je naprimjer stajalište autobusa ili tramvaja. Isto tako s ugostiteljima smo razgovarali o nošenju maski i oni nemaju ništa protiv da se takva mjera uvede. Naravno, ne za vrijeme konzumacije hrane i pića nego tijekom dolaska i prilikom odlaska na toalet ili na pušenje ili slično – rekao je Capak i dodao da će to biti doneseno u formi preporuke.

Otkrio je da datum za te preporuke još nisu odredili, ali da će on biti ‘vrlo brzo’. Na pitanje razmišlja li se o uvođenju kazni rekao je da se razgovaralo i o tome.

– Ugostitelji su za to da se pojačaju kontrole i Državnog inspektorata i njegovih inspekcija zato što smatraju da stradaju oni koji se drže mjera, a ne oni koji ih se ne drže – kazao je Capak.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: