Bura zatvorila Dalmatinu i mostove, zaustavila trajekte za Brač, u Makarskoj dere preko 100 km/h

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvorene:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
  • Paški most.
Samo za osobna vozila otvorene su:
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica,
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Na mostu dr. F. Tuđmana u Dubrovniku, autocesti A7 Draga-Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog jakog sjevernog vjetra i valova u Bračkom kanalu je od 15,30 sati u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin – Makarska.
Na Makarskom primorju puše bura prosječnom brzinom od 60-ak, a na udare i do 100 kilometara na sat, doznaje se od Gradskog centra Osejava iz Makarske.

Zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra, vozačima se preporuča pozornija vožnja na Jadranskoj magistrali (državnoj cesti D8) kod Baškog Polja kao i na cesti od Baškog Polja do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu.

12.50 – Zbog jakog vjetra na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku na snazi je zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle odnosno vozila I.skupine, izvijestili su iz HAK-a.

Prema informacijama iz Lučke kaptenije Dubrovnik zastoja u pomorskom prometu zasada nema, a iz dubrovačke zračne luke su poručili kako prvo slijetanje očekuju tek u popodnevnim satima.

-Najave su da će vjetar još pojačati, no zasada ne možemo ništa konkretnije reći. Prvo slijetanje očekujemo iz Zagreba u 15 i 40 minuta – poručili su iz Zračne luke Dubrovnik.

Prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda na jugu Hrvatske danas se očekuje jaka, mjestimično olujna bura uz temperature od 5 do 10 stupnjeva Celzijevih.


Pratite nas i na društvenim mrežama: