Povijesni trenutak!

Branka je prva dobila cjepivo: ‘Osjećaj je nevjerojatan. Nadam se da se ubrzo vraćamo normalnom životu’Foto: RTL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prva osoba koja se u Hrvatskoj cijepila protiv bolesti COVID-19 je 81-godišnja Branka Aničić, štićenica Doma za starije osobe Trešnjevka u Zagrebu.

Sve je popraćeno pljeskom i uzvicima bravo, pišu Vijesti.hr

Velikom trenutku za Hrvatsku prisustvovali su i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, koji će dati i izjave za medije.

– Ja sam Aničić Brnaka. Upravo sam cijepljena. Pozdravljam sve prisutne, a posebno našeg premijera i političko društvo koje pratimo. Presretni smo što smo izabrani i što sam prva. Nadam se da ćemo se ubzo vratiti normalnom životu. Cjepivo je brzo došlo. Samo to sad svi moramo brzi prihvatiti radi naših prijatelja. Možemo se vratiti našim druženjima i našim akitvnostima – rekla je gospođa Branka koja je dugo radila kao farmaceutski tehničar.

Kaže da joj nije bio problem što je prva cijepljena. Pozdravila je i svoja dva praunuka.

– Veselim se susretu s njima i tako bi svi trebali razmišljati – poručila je dodavši da se nada boljim vremenima.

– Nevjerni Tome neka sad razmišljaju. Ne zamjeram onima koji se ne žele cijepiti. Treba ih netko uvjeriti. Možda čekaju malo da vide kako će to biti pa će se odlučiti – rekla je gospođa Branka koja je svima poželjela dobro zdravlje.

‘Bok svima!’, pozdravila je.

U domu će danas biti cijepljeno još 20 korisnika, a u narednim danima još 110.

Nakon što je u subotu prvih prvih 9.750 doza cjepiva protiv Covida-19, tvrtke Pfizer-BioNTech, stiglo u Hrvatsku, cjepivo se distribuira po županijskim zavodima za javno zdravstvo, a cijepljenje građana provodit će se dok cjepiva ne ponestane. Što bi moglo biti vrlo brzo. No, iduća pošiljka, kako je najavljeno, stiže oko Nove godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama: