Nova faza izolacije

Božinović potvrdio rigorozne mjere: ‘Nema više napuštanja mjesta prebivališta, zatvaraju se i tržnice!’Foto: RTL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u razgovoru za RTL Danas najavio je još strože mjere kao bi se spriječilo širenje koronavirusa, javlja RTL.

Današnji snažan potres koji je pogodio Zagreb znatno je odmogao u borbi protiv koronavirusa, ali spječavanje širenja virusa i dalje je zadaća broj jedan.

– Definitivno je koronavirus problem broj jedan, danas smo mi morali 2500 ljudi angažirati na drugoj zadaći, ali to pokazuje znanje, jačinu i fleksibilnost ovih sustava – rekao je Božinović.

Iako se zadnjih dana svima govori da ostanu doma, danas su svi građani istrčali van.

– To je refleksna reakcija kad je potres. Ali moj je ukupni dojam da su Zagrepčani konačno shvatili da trebaju ostati doma, puno ih je manje vani nego prošlih danas – kazao je Božinović.

Ipak, uvode se nove, još rigoroznije mjere.

– Zatvaraju se sve tržnice i objekti u sklopu njih. I zbog loše organizacije i zbog nepoštivanja naših mjera. To je već sada na snazi, a od jutra će biti zabranjeno napustiti mjesto prebivališta. Nema više putovanja iz grada u grad – rekao je Božinović.

Što se tiče žrtava potresa, 15-godišnjakinja je još uvijek u kritičnom stanju. “Ukupno je 27 ozlijeđenih, od njih 18 teško, od kojih je pak 12 hospitalizirano, rekao je za RTL Božinović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.