Zbog dopremanja pomoći i novog soja virusa

Božinović najavio nova pravila o režimu prelaska granice. Evo što se sve mijenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Donesena je nova odluka o režimu prelaska granice za neobavezna putovanja, a posebno se odnosi na države koje su zabilježile slučajeve novog soja virusa.

– Odluku smo uskladili s  preporukama Europskog vijeća, a popis država, koji je sastavni dio odluke, donosit će HZJZ. Prema tim putnicima primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere, što znači da će pri ulasku u Hrvatsku morati pokazati negativan test i ići u karantenu od 14 dana. Karantena im se može skratiti na 7 dana ako PCR test bude negativan – rekao je Davor Božinović na današnjoj press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite te dodao kako se to za sada odnosi samo na Veliku Britaniju i Južnu Afriku.

Također, zbog povećanog broja osoba koje putuju s ciljem dopremanja pomoći uvedena su posebna pravila te će moći ući u Hrvatsku bez testa, ali uz  suglasnost Stožera, dodao je Božinović.

Ulazak putnika iz trećih zemalja dopustit će se osobama koje imaju neodgodive razloge, kao što su liječenje ili pogreb, a vrijeme boravka će se ograničiti na 12 sati.


Pratite nas i na društvenim mrežama: