Nakon sjednice Stožera

Boris Milošević iz Petrinje: ‘Nitko ovdje neće plaćati grijanje, a cilj je do kraja mjeseca imati oko 1.500 kontejnera’

FOTO Sanjin Strukic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević danas boravi u Petrinji, gradu koji je najviše stradao u potresu 29. prosinca 2020..

-Jutros smo imali sjednicu Stožera, nakon toga smo imali operativni sastanak s čelnicima lokalnih stožera, prošli smo nekoliko tema i razgovarali o problemima, poput hrane, kontejnera, problema u komunikaciji – rekao je okupljenim novinarima.

Napomenuo je kako je situacija sa stambenim kontejnerima svakim danom sve bolja te kako nastoje pročistiti zahtjeve koji stižu prema Stožeru jer ima ljudi kojima je kuća sa zelenom naljepnicom, a traže kontejner jer su u strahu.

-Cilj je do kraja mjeseca imati oko 1.500 kontejnera. Ubrzali smo proceduru, jučer smo razvezli 51 kontejner i mobilne kućice. Do ovog trenutka smo jutros razvezli 28 kontejnera koji su priključeni na struju. Angažirali smo i vodoinstalatere kako bi svi objekti bili što prije montirani na struju i vodu. Vodit ćemo računa da zamijenimo kamp kućice koje su u ovim uvjetima leda i snijega neadekvatne za duži vremenski period- rekao je Milošević.

Kazao je i kako nitko neće plaćati račune za grijanje, a u ponedjeljak se očekuje i sjednica Vlade na temu plaćanja ostalih režija te je zamolio da se s zaključcima pričeka do tad.


Pratite nas i na društvenim mrežama: