U pripremi izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Blagdan donio manji broj novozaraženih u Hrvatskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iza nas je drugi najteži dan po broju novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj – 7270. Umrlo je još 63 ljudi. 324 bolesnika su na respiratoru, od njih više od dvije i pol tisuće u bolnicama, pa su COVID odjeli sve opterećeniji. HRT neslužbeno doznaje kako su u zadnjih 24 sata zabilježena 2234 nova slučaja zaraze. Brojka je manja jer je jučer, zbog blagdana – testiran manji broj ljudi.

Stožer civilne zaštite uskoro bi trebao predstaviti nove izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Promjene će uključivati novčano kažnjavanje odgovornih u pravnim osobama zbog nepoštovanja uvođenja COVID potvrda.

Sadašnji Zakon, koji je s izmjenama na snazi od prosinca prošle godine, predvidio je kazne od 3 do 10 tisuća kuna. Sada će se među mjerama izrijekom istaknuti i covid-potvrda kao posebna sigurnosna mjera koja će se onda i primjereno novčano kažnjavati, kao što je to slučaj, primjerice, s nenošenjem zaštitnih maski.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.