‘ZELENE’ PUNIONICE: Šibenik dobiva punjače za automobile – na struju!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenik bi se mogao pridružiti Labinu, Vukovaru, Zagrebu i Koprivnici te tako na svojim ulicama uskoro dobiti punjače za električne automobile. Taj je projekt danas šibenskom gradonačelniku Željku Buriću prezentirao Ivica Skorić, voditelj HEP-ova Odjela za razvoj modela tarifa. Prema prijedlogu HEP-a, u Šibeniku bi se postavio punjač od 22 KW za automobile na struju, a sve potrebne dozvole osigurao bi HEP, dok bi Grad osigurao lokacije te HEP-u na njima dao pravo služnosti. Procijenjeno je kako bi postavljenje punjača za električne automobile te zakup energije koštalo oko 70 tisuća kuna, a sve o trošku HEP-a. Na današnjem sastanku, kako doznajemo, sudjelovao je i direktor Gradskog parkinga Goran Bulat, a spominje se kako bi prve lokacije ‘zelenih’ punionica mogla biti parkirališna mjesta Gradskog parkinga u Dragi.

elen-auto-na-struju

-Apsolutno nam se sviđa projekt koji ima HEP te smo spremni dovesti ga u naš grad. Cilj ove gradske uprave je pretvoriti Šibenik u ‘zeleni grad’. Studij energetike i obnovljivih izvora samo što nije otvorio svoja vrata, sprema se i Studij akvakulture, prošle godine uveli smo Sustav javnih gradskih bicikala, dakle želimo postati centar zelenih industrija na Jadranu – kazao nam je gradonačelnik Burić dodajući kako će na taj način Krešimirov grad pridonijeti populariziranju ekološki prihvatljivih automobila u prometu.

Osim toga, dolazak ‘zelenih’ punjača na šibenske ulice poklopit će se i s ovogodišnjom 120. obljetnicom puštanja u rad prve europske hidroelektrane HE Krka, a tog datuma i HEP slavi svoj dan. Grad Šibenik i HEP već pripremaju centralnu proslavu povijesne obljetnice.

4-Testiranje Labin

Nakon što se utvrde točne lokacije na kojima će biti postavljeni ‘zeleni’ punjači, Grad Šibenik će HEP-u poslati pismo namjere o realizaciji ovog projekta u našem gradu.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.