Zbog izrade županijske razvojne strategije župan Pauk obišao Tisno, Pirovac i Murter

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vezano za izradu nove Razvojne strategije Šibensko-kninske županije, župan Goran Pauk sa svojim suradnicima danas je održao sastanak sa čelnicima općine Pirovac, Tisno i Murter – Kornati kako bi svi zajedno bili aktivno uključeni u stvaranje što kvalitetnije strateške podloge, u prvom redu za korištenje sredstava iz Europskih fondova.

Župan ih je upoznao sa pripremom izrade Razvojne strategije Šibensko-kninske županije za razdoblje 2016. – 2020. Razgovaralo se o općinskim projektima realiziranim u 2014. godini, projektima u provedbi i planiranim projektima te su predstavljeni operativni programi za financijsko razdoblje 2014. – 2020.

Načelnik Općine Pirovac, Ivan Gulam istaknuo je kako su bitni projekti za Općinu Pirovac uređenje plaže Lolić i Starine, izgradnja dječjeg vrtića, projekt odvodnje Pirovac-Tisno-Jezera te izgradnja poduzetničke zone na 13,7 hektara površine. Također je naglasio da je u tijeku izrada razvojne strategije Općine Pirovac.

IMG_8941 (Custom)

IMG_8943 (Custom)

Općina Pirovac (Custom)

Glavni projekti u Općini Tisno su projekt razvoja turističko-ugostiteljske zone „Prisliga Jazine“, izrada prostorno planske dokumentacije sa detaljnim planom uređenja te skori početak gradnje marine u luci Tisno. Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin kao prioritet je istaknuo utvrđivanje granica pomorskog dobra, te izgradnju gospodarske zone i klaster male drvene brodogradnje.

Općina Tisno2 (Custom)

Općina Murter – Kornati razvoj vidi u poboljšanju ribarske i nautičke infrastrukture te izgradnji obrtničke zone. U planu je izgradnja dječjeg vrtića i doma za starije i nemoćne osobe. Po riječima načelnika općine Ivana Božikova, Općina je krenula u izradu razvojne strategiji kao i u izradu prostorno programske studije koja je temelj za buduće planiranje na području općine Murter-Kornati.

Općina Murter Kornati (Custom)

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.