Završen sastanak o restrukturiranju TLM-a, očekuje se isplata zaostalih plaća

Pratite nas i na društvenim mrežama:

NA RADNOM sastanku predstavnika šibenske Tvornice lakih metala (TLM) s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem i predstavnicima Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) održanom u petak dogovoreno je da se intenzivira izrada programa restrukturiranja u svrhu očuvanja opstojnosti TLM-a.

Od vlasnika se očekuje da čim prije osigura dostatna sredstva za isplatu zaostalih plaća, izjavio je Hini nakon sastanka predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HURS) Ozren Matijašević.

Radi se o dvjema neisplaćenim plaćama radnicima TLM-ovih Valjaonica i Prešaonica koje bi, smatra Matijašević, mogle biti isplaćene u idućih nekoliko dana.

Preuzete obveze se moraju ispuniti, a socijalni partneri će i dalje intenzivno raditi kako bi se TLM-u osigurala budućnost, jer se radi o poduzeću od strateškog značenja ne samo za Šibenik nego i cijelu Hrvatsku, kazao je Matijašević.

Proizvodnja u Prešaonicama stoji dva mjeseca

Tristotinjak radnika šibenskog TLM-a iz Valjaonica i Prešaonica u ponedjeljak, 17. studenog, sudjelovalo je u prosvjednom radničkom mimohodu gradom, jer im već dva mjeseca nisu isplaćene plaće.

Proizvodnja u Prešaonicama obustavljena je prije gotovo dva mjeseca, a u Valjaonicama prepolovljena zbog obustave isporuke sirovine koja je nekoć u cijelosti dolazila iz Tvornice aluminija u Mostaru.

IZVOR: index.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: