Detaljne upute za trkače

Uskoro starta treći Krka polumaraton: Donosimo upute za trkače, ali i obavijest za vozače

Start trećeg Krka polumaratona oglasit će se u subotu, 26. rujna, a organizatori su poslali detaljne upute za trkače.

Od Eko kampusa ‘Krka’ u Puljanima do amfiteatra Burnum polumaratonci će trčati certificiranom stazom dugom 21.098 metara. Kao i prethodnih godina, održat će se i Fun Run utrka, na stazi dugoj 5,5 kilometara. Tu je i penjačko-trkački izazov – kruna cara Trajana, nagrada trkačima koji najbrže savladaju uspon iz kanjona rijeke Krke kod slapa Brljan.

Polumaraton starta u Eko kampusu ‘Krka’ u Puljanima u 10 sati, a Fun Run utrka u 10.10 sati. Na cilju u amfiteatru Burnum u 11.30 bit će proglašen pobjednik Fun Run utrke, pobjednik 3. Krka polumaratona u apsolutnom poretku u 12.30 sati, a pobjednici po kategorijama u 13 sati. Cjelokupni program završit će do 14 sati, najavili su organizatori, Atletski klub Maraton 2000 iz Karlovca i Atletski klub Šibenik.

U subotu, 26. rujna promet će u cijelosti biti zatvoren od 10 do 13 na trasi utrke, i to u ovim smjerovima – Eko kampus Puljane – pristupna cesta do županijske ceste Ž6055 – Ž6055 od državne ceste D59 do centra Oklaja (Dom umirovljenika/Supermarket) – državna cesta D59 od raskrižja sa županijskom cestom Ž6055 do amfiteatra Burnum – u mjestima na nerazvrstanim cestama Paraći, Bračići i Nečven – lokalna cesta 65025 i lokalna cesta 65014 od raskrižja s lokalnom cestom 65025 do izlaska na županijsku cestu Ž6055 u mjestu Čitluk.

Na tim dionicama moći će prometovati samo službena vozila i vozila Hitne medicinske pomoći. Promet će regulirati djelatnici Policije i redari koje će postaviti organizator. Na određenim dionicama, prije svega u mjestima Paraći, Bračići i Nečven, promet će biti uspostavljen nakon prolaska zadnjih trkača.

 Trkači će svoje startne brojeve i startne pakete moći preuzeti u petak, 25. rujna u Drnišu, u ispostavi Javne ustanove ‘Nacionalni park Krka’, od 10 do 20 sati, ili na sam dan utrke, u subotu, 26. rujna, na startu u Eko kampusu ‘Krka’ u Puljanima od 7.30 sati.

U paketu se, između ostalog, nalazi i kupon kojeg će trkači moći zamijeniti za ulaznicu za Nacionalni park ‘Krka’ i iskoristiti jedan dan tijekom vikenda u kojem se održava utrka. Također, za sve trkače i navijače otvorena je i Arheološka zbirka u Eko kampusu koju mogu posjetiti prije početka utrke.

 Za sve trkače i ove godine je organiziran prijevoz s autobusnih kolodvora iz Drniša i Šibenika, te s autobusne stanice kod osnovne škole u Skradinu, sve izravno na start utrke.

Autobus iz Drniša polazi u 7 sati, a iz Šibenika i Skradina u 6.45 sati. Za sve koji će osobnim automobilima doći na cilj utrke u Burnum, organiziran je prijevoz do starta – dolazak na start utrke osobnim automobilima neće biti moguć.

Osobne stvari svih trkača bit će autobusima vraćene sa starta na cilj i tamo će biti čuvane od strane organizatora. Prijevoz autobusima s Burnuma na start u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima je od 8 do 9.15 sati, odlazak autobusa sa stvarima prema Burnumu u 9.50, a povratak autobusa s Burnuma od 13.30 do 14.15 sati.

Staza polumaratona ima službeni međunarodni certifikat AIMS, što znači da će rezultat ostvaren na Krki biti vjerodostojan i važeći svugdje u svijetu. Na stazi će biti pet okrjepnih stanica, s vodom, izotoničnim napitkom i voćem. Glavna okrjepa bit će na cilju u Burnumu, u slavljeničkom ambijentu rimskoga vojnog logora. Najudaljenija točka staze nalazi se u mjestu Oklaj, gdje je okretište odakle se trkači vraćaju prema amfiteatru Burnum.

Staza Fun Run utrke ide izravno do amfiteatra Burnum. Na toj stazi bit će jedna okrjepna stanica, s vodom, pred kraj uspona iz kanjona Krke.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.