Učenik šibenske Prometno-tehničke škole Ante Papak najbolji nautičar u državi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ante Papak, učenik četvrtog razreda šibenske Prometno-tehničke škole, smjer nautičar, osvojio je prvo mjesto na državnom natjecanju u disciplini pomorski nautičar za učenike srednje škole koje se jučer održalo u šibenskom hotelskom naselju Solaris.

– Pripremao sam se posljednja tri mjeseca i moram priznati da mi je zbog paralelnih priprema za državnu maturu bilo zahtjevno. U jednom sam trenutku čak i odustao, ali sada mi je drago što su volja i motivacija ipak prevagnule.

prometna skola natjecanje ante papak 5 150416

 

prometna skola natjecanje ante papak 4 150416

Nisam baš od učenja napamet, pa mi je od teoretskog puno draži bio praktični dio natjecanja. Za moj uspjeh zaslužan je, naravno, i moj mentor, profesor Davor koji je u meni prepoznao nekoga tko to može i imao dovoljno strpljivosti tijekom priprema – tvrdi Ante Papak koji kaže da se se tijekom natjecanja sprijateljio i s učenicima ostalih škola sudionika.

Treća je ovo godina zaredom otkako šibenska Prometno-tehnička škola dobiva ovakvo priznanje. Podsjetimo, 2014. najbolji u nautici bio je Stipe Mićin, a prošle godine briljirao je Ivan Rakić. Mentor Davor Lakoš i Zdravko Peran, ravnatelj škole nisu krili ponos. Nije toliko važan prosjek učenika, već volja za radom, ističe Lakoš.

prometna skola natjecanje ante papak 8 150416

– Volja, rad i trud itekako se isplate i to pokazujemo već treću godinu zaredom. To su iznimno kvalitetni učenici – kaže Lakoš o svojim uspješnim metodama prepoznavanja potencijala u učenicima.

– Svake godine potrebno je puno odricanja, kako učenika, tako i profesora, ali ne krijemo ponos zbog toga što se naša škola iz godine u godinu ovako pozitivno promovira – komentira ravnatelj Zdravko Peran.

prometna skola natjecanje 5 150416

Maturanta Antu Papka Prometno-tehnička škola nagradila je zbog ovoga uspjeha i laptopom koji će mu poslužiti u daljnjem obrazovanju i radu. Naime, Ante nakon srednje planira upisati Pomorsku školu u Splitu i ostati u branši za koju se u Šibeniku obrazuje posljednje četiri godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.