Učenicima osnovnih škola podijeljene edukativne knjižice o kulturi ponašanja u prometu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradski parking d.o.o. Šibenik izdao je edukativne knjižice za djecu pod naslovom „Kultura ponašanja u prometu“, prilagođene djeci četvrtih razreda osnovnih škola. Na zabavan i edukativan način, u ovom živahnom i simpatičnom vodiču djeci je približena tematika kulturnog, odnosno odgovornog ponašanja u prometu. Kroz veliki broj fotografija, zanimljivih ilustracija, veselih boja te strip s likovima bliskim njima, pokušali smo dočarati koliko je njihovo aktivno sudjelovanje i pravilno ponašanje, u ulozi sudionika u prometu, zapravo bitno.

parking2

Na taj način uvelike mogu doprinijeti smanjenju prometnih nesreća svakodnevno podsjećajući svoje roditelje i starije općenito, na pravila prometne kulture, na koja odrasli, zbog svakodnevnog užurbanog načina života, često zaboravljaju.
Osnovnoškolci su s veseljem prihvatili edukativne knjižice, veseleći se temi koja im je već bliska i o kojoj su već počeli učiti u školi. Sigurnost djece u prometu jedna je od važnijih elemenata u odgoju djece, ali i prometne kulture uopće. Ona, između ostaloga, obuhvaća i propisno parkiranje te korištenje parkirnih mjesta.

parking3

Edukativni vodič podijeljen je u nekim osnovnim školama, a uskoro će se naći u rukama svih četvrtaša osnovnih škola u Šibensko-kninskoj županiji. Vodič je izradila Kocka d.o.o. agencija za izdavaštvo, dizajn i marketing, koncept je osmislila Anamaria Petani, a grafički ga oblikovala Duška Radečić. Za fotografije je zaslužna Josipa Bolanča.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.