UBACUJU U PETU: Kroz tjedan dana Grad raspisuje tender za TEF

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Najviše kroz tjedan dana Grad Šibenik raspisat će međunarodni tender za investitore za 28 hektara velikog terena bivše Tvornice elektroda i ferolegura. Kako je za Šibenski tjednik potvrdio gradonačelnik Šibenika Željko Burić, ovaj natječaj bit će neobvezujući za investitore, a osim što će pokazati koliko je ogroman teren u centru grada doista atraktivan za investicije, dat će naslutiti i kakvi bi sve sadržaji bili interesantni i poželjni. To, naravno, ne znači kako je riješeno pitanje ostatka duga prema Ministarstvu financija, Carinskoj upravi i Ministarstvu gospodarstva, koji su najveći vjerovnici, kao niti ostala dugovanja, no to će se, tvrdi prvi čovjek Grada, bez sumnje riješiti.

-Održali smo sastanak s predstavnicima svih spomenutih institucija koje imaju određena potraživanja prema TEF-u kako bismo utvrdili koliki je uistinu dug i na koji ga način možemo sanirati. Imamo nekoliko mogućnosti koje možemo primijeniti u ovom slučaju. Otpis duga za nas nije opcija jer bismo trebali prebaciti dugovanje, koje je milijunsko, u dobit i na to platiti ogroman porez. Među svim ostalim opcijama najvjerojatnija je ona da ćemo, kad se konačno podvuče crta pod iznos dugovanja, državnim institucijama ponuditi da s nama uđu u investiciju u udjelima koji su adekvatni dugovanju -napomenuo je, između ostalog Željko Burić, a više o ovoj temi pročitajte u novom izdanju Šibenskog tjednika koji izlazi sutra.

novina


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.