U Šibeniku startala tradicionalna ljetna kampanja mladih HNS-ovaca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

 Konferencijom u Šibeniku, Mladi HNS-a označili su početak svoje tradicionalne ljetne kampanje, koja se ove godine vodi pod motom „Pazi da se ne opečeš“.

U Šibeniku su predložili mjere za rješavanje problema demografskog starenja stanovništva, počevši od mjera stambenog zbrinjavanja za mlade, osiguravanja državnih jamstava u realizaciji stambenih kredita osobama mlađim od 35 godina koje ne posjeduju stambenu nekretninu do osiguravanja snižene kamatne stope, posebice onima koji žive u depopulacijskim i ruralnim područjima i druge mjere. Posebice se ističe mjera osiguravanja jednokratne pomoći za nabavu opreme novorođenog djeteta u iznosu od 3500 kuna.

Predstavili su prijedlog modela stjecanja mirovinskog staža redovnih studenata koji su zaposleni preko posrednika (op.a. studentskih servisa). Model koji predlažu Mladi HNS-ovci predviđa smanjenje posredničke naknade te se uvode izdvajanja za I. i II. stup mirovinskog osiguranja, na način da se za 2 godine rada preko student servisa stiče 1 godina mirovinskog staža.

Na konferenciji za medije u Šibeniku o ovim su temama govorili predsjednik Mladih HNS-a, Matija Zamljačanec s članovima nacionalnog Predsjedništva Mladih te predsjednica Mladih HNS-a Gradske organizacije HNS-a Grada Šibenika Mateja Lambaša Goršić, a prisutan je bio i Petar Mišura, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Šibensko-kninske županije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: