Turističke investicije do 2016. donijet će nam 400 novih ležajeva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ako se prepustimo slijepom vjerovanju u matematičke izračune i statističke pokazatelje, a u konkretnom slučaju, iako nam se svakodnevno serviraju i trenutku i situaciji ‘prilagođeni’ brojčani podaci, nemamo razloga nevjerovati, šibenski turistički procvat ne spada više u domenu znanstvene fantastike, ufanja i nadanja u bolje sutra, te neizostavnih i nasušno potrebnih lokalnih ćakula sveprisutnih ‘dežurnih’ vizionara o tome što bi i kako trebalo napraviti. Ideje koje u zadnjih nekoliko godina, zahvaljujući prvenstveno privatnim investicijskim injekcijama i novcu Europske unije, dobivaju konkretne obrise i poput novog hotelskog kompleksa u Mandalini mijenjaju vizualni identitet grada, Šibenik, valjda jedini grad na moru koji su do prije friško doživljene turističke renesanse sami turisti i turistički djelatnici zaobilazili u širokom luku, pozicioniraju vrlo visoko na ljestvici destinacija koja se moraju posjetiti.

mandalina-hotel

OGRANIČENI SMJEŠTAJEM

Dio u kojem je Šibenik godima kaskao za ostatkom Hrvatske bili su ograničeni smještajni kapaciteti, dostojni uglavnom za kratkotrajne boravke i budimo realni, ne baš nazavidnom nivou, no i u tom smjeru zadnjih par godina napravljeni su značajni pomaci. Prvi koji su se prepoznali u novom poduzetničkom okruženju i aktivno uključili u povećanje smještajnih kapaciteta bili su sami Šibenčani. Nekoliko novootvorenih hostela, upotpunjeno i pristojnim brojem preuređenih stanova u samom centru grada, otvoriloje prostor značajnijem povećanju broja noćenja i produžetku boravka samih turista u Šibeniku, a ove godine realizirana ideja o Raspršenom hotelu sigurno ima dovoljno potencijala pretvoriti staru gradsku jezgru ne samo u bezličnu spavaonicu, već frekventno i atraktivno središte, polaznu i završnu točku, na dohvat rukesadržajima i turističkoj ponudi dostojnoj grada koji se u tom segmentu vrlo transparentno želi razvijati. Uz postojeće, na vrlo zavidnom nivou uređeno, hotelsko naselje u Solaris, pa Hotel Jadran na šibenskoj obali, koji doslovno vapi za preuređenjem, podizanjem kvalitete i kategorije, te Hotelom Panorama na Šibenskom mostu, višemilijunska investicija turskih investitora u izgradnju hotela Šibenik na Kulinama, čiji se prvi dio završetka predviđa pred sam početak slijedeće sezone,značajno će povećati broj smještajnih kapaciteta.

NOVA ULAGANJA

Ako se ovome pridoda i skorašnji početak gradnje hotela u zgradi bivše Revije na obali, za što se čeka samo na završetak kompletne dokumentacije, netom započeti radovi na uređenju boutique hotela u staroj gradskoj jezgri u kući Marenzi na Meduliću, potencijalna prenamjena zgrade stare Pošte i najavljivano preuređenje objekta u vlasništvu Pravoslavne crkve u kojoj se nalazio Radio Šibenik u još jedan objekt hotelskog sadržaja, Šibenik bi do 2016. godine u užem gradskom centru trebao raspolagati sa četiristotinjak ležajeva više, što bi san pretvorilo u konkretno turističko središte. S time se grad ne bi trebao bojati još značajnijeg iskoraka na karti poželjnih turističkih odredišta.

HOTEL ŠIBENIK

Investitor: Dogus grupa

Investicija: oko 20 milijuna eura

Status: U izgradnji, završetak radovase očekuje do sredine 2015.

Kapacitet: 69 soba,približno 150 kreveta, tri VIP vile

Popratni sadržaji: Nautički klub, restoran, wellness, spa, dječji klub, rekreativna zona

KUĆA MARENZI

Investitor: Tatami Trade

Investicija: Nije poznata

Status: U izgradnji, završetak radova se očekuje do sredine 2015.

Kapacitet: 18 soba, 35-40 kreveta

Popratni sadržaji: Bar, slastičarna

palaca marenci - draganic-josipa030314

HOTEL, zgrada ex Revije

Investitor: Zoran Popović, Ante Mioć, Neven Cirkveni

Investicija: oko 6 milijuna eura

Status: Uzavršnoj fazi pripreme dokumentacije

Kapacitet: 40-50 soba, oko 100 kreveta

Popratni sadržaji: Restoran, bar, wellness

Zgrada stare Pošte

Status: Prodaje se, cijena 1,4 milijuna eura

stara-posta-

Dino Karađole, direktor TZ Grada Šibenika

-Sigurno je kako će realizacija svih najavljenih investicija imati jako veliki značaj za Šibenik i općenito razvoj turizma. Pri tome ne mislim samo na povećanje smještajnih kapaciteta, koji će se uz sadašnjih 1100 ležajeva što u hostelima, hotelu Jadran i privatnom smještaju, povećati za otprilike 30 posto, nego i na razinu usluge koju će ponuditi. Šibeniku kronično nedostaje hotel visoke kategorije u samom centru grada, a uz hotelski kompleks u Mandalini, hotel u kući Marenzi, te hotel u zgradi bivše Revije, nalazimo se na dobrom putu da našim gostima tijekom cijele godine ponudimo visoku razinu usluge.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.