Toni Skelin i Filip Plavčić kreću na neobičnu ekspediciju – veslat će u kajaku od Pule do Šibenika!

Šibenčani Toni Skelin i Filip Plavčić idućeg tjedna iz Pule kreću na pravu ekspediciju. Dvojica zaljubljenika u sport i sportska aktivnosti kajakom će obići gotovo polovinu Jadrana! Njihova avantura započinje 15. srpnja kada će se kajakom otisnuti na pučinu te krenuti prema Cresu gdje će i noćiti.

-Dalje nastavljamo prema Lošinju, Iloviku , Silbi, Istu, Molatu, Ižu, Dugom otoku, Kornatima, a onda preko Kaprija do Šibenika – iznosi itinerar 29-godišnji Toni.

toni skelin  (1)

Predviđaju kako će im do Šibenika trebati čak 18 dana, a najveća ruta ih čeka već prvog dana kada do Cresa moraju veslati 30 kilometara.

Pitamo ih kako su uopće došli na ovu zanimljivu, ali pomalo iscrpljujuću ideju.

-Imao sam ideju lani da odem sam kajakariti po Jadranu, ali zbog nekih privatnih razloga to mi se nije ostvarilo. Onda mi je Filip rekao kako kupuje kajak i odlučili smo ga zajedno uzeti i otisnuti se na put – prepričava Toni.

Momci su već pripremili sve što im treba za put – nepropusne torbe, nešto hrane, desetke litara vode i sokova, vreće za spavanje…Kako u Šibeniku ne treba dugo da se pročuje ovakva neobična vijest, Toni i Filip već su dobili ponude sponzora koji će im pokriti dio troškova puta.

Vlasnik frizerskog salona Arkada, Roko Gović,  financijski će im pomoći u ekspediciji na čemu su mu obojica iznimno zahvalni.

toni skelin  (2)

Tonija na koncu pitamo je li ih strah što se više približava vrijeme polaska.

-Put je opasan jedino ako vrijeme bude opasno. Budući da ćemo s veslanjem krenuti već oko 4,30 ujutro nigdje nam se ne žuri te ćemo putovati kako nas vrijeme posluži –kaže naš sugovornik. A što na sve kaže supruga i djevojka?

-U početku im nije bilo drago, ali pokazale su se pune razumijevanja – odgovara.

Toniju i Filipu, želimo sretan put i mirno more!

FOTO: Privatni facebook album

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.