SVE ZA PARLAMENTARNU VEĆINU: Rašković drugi put dao ostavku na mjesto dožupana, ovaj put zapravo!

Zamjenik šibensko-kninskog župana iz redova srpske nacionalne manjine i izabrani saborski zastupnik Mirko Rašković jutros je podnio neopozivu ostavku na mjesto dožupana, doznajemo iz Ureda župana.

Ovog puta njegova ostavka nije ni sa čim uvjetovana tako da bivši SDSS-ovac Rašković u ponedjeljak u 12 sati na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora odmah može glasovati. Time je Domoljubna koalicija osigurala i njegov glas na saborskoj sjednici.

Naime, Rašković je početkom prosinca, također,  podnio ostavku na dužnost zamjenika župana, ali je ona bila uvjetovana konstituiranjem Hrvatskog sabora. Drugim riječima, Rašković bi kao zastupnik mogao glasati tek nakon što bi se konstituirao Hrvatski sabor, dakle ne na prvoj sjednici.

Kako je prvi pokušaj konstituiranja sabora nedavno propao Rašković je sve do danas ostao šibensko-kninski dožupan.

-U roku od osam dana sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi moramo dostaviti rješenje o njegovoj neopozivoj ostavci Vladi RH i Ministarstvu uprave.  Raškovićeva neopoziva ostavka već je dostavljena Hrvatskom saboru – kazao nam je pročelnik Ureda župana, Novica Ljubičić.

Budući da je srpska nacionalna manjina ovim ostala bez zakonski predviđenog zamjenika župana, Vlada RH odlučit će o raspisivanju novih izbora za zamjenika župana u Šibensko-kninskoj županiji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.