ŠUM i ‘Mladi u EU’ organiziraju poludnevni boravak za mlade Šibenčane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Udruga mladih ‘Mladi u EU’  u  partnerstvu s Šibenskom udrugom mladih u sklopu projekta Klub mladih ”ENTER”  organizira poludnevni boravak za mlade. Poludnevni boravak bi  će otvoren od ponedjeljka do petka u vremenu od 09:00 do 13:00 sati u prostoru Udruge mladih ‘Mladi u EU’  te od ponedjeljka do petka u vremenu od 15:00 do 19:00 sati u prostoru Šibenske udruge mladih.

Kroz poludnevni boravak za mlade, mladima će se pružati besplatno korištenje Wi-Fi Interneta, računala, besplatan ispis za potrebe učenika i studenata, igranje društvenih igara te video igrica. Uz zabavne aktivnosti, provodit će se i  aktivnosti kroz koje će se mladi moći dodatno informirati i educirati. Informativne i edukativne aktivnosti uključiti će sljedeće teme: ”Informiranje i prava mladih”, ”Uključi se i ti”, ”Zajedno do posla”, ”Nasilje i ovisnost su OUT”, a zabavne aktivnosti uključuju radionice kao što su „Mozgozemska“ – aktivnost debatnog kluba, „Kreativna radionica“, „Dramska radionica“, „DJ radionica“ – radionica glazbene produkcije , „Šibenski prijatelji“ – radionica zaštite i prava životinja, „Vegaonica“ – radionica vegetarijanske prehrane.

Uz svakodnevnu aktivnost informiranja i savjetovanja u prostorijama Kluba na navedenu temu organizirat  će se dvije javne rasprave tijekom provedbe projekta u Gradskoj knjižnici Šibenik o informiranosti mladih i njihovim pravima na koju će biti pozvani predstavnici lokalne vlasti zadužene za mlade, predstavnici mladih iz različitih udruga te članovi Savjeta mladih i Studentskog zbora. Također u povodu obilježavanja Međunarodnog dana mladih 12. kolovoza održat će se okrugli stol na temu Mladi na području grada Šibenika na kojem će sudjelovati svi dionici (udruge mladih, predstavnici JLS).

Cilj projekta je na kvalitetan, edukativan, zabavan, informativan i preventivan način organizirati mladima s područja grada Šibenika provođenje slobodnog vremena, potaknuti ih na aktivno volonterstvo te angažman kroz različite planirane aktivnosti. Uz kvalitetan sadržaj i aktivnosti mladima želimo omogućiti  prostor za kreativno izražavanje te realizaciju vlastitih ideja.

Projekt je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. Šibenska udruga ‘Mladi u EU’ nalazi se na adresi Kralja Zvonimira 42 u Šibeniku.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.