Studij energetike u Šibeniku objavljen na stranicama ‘Postani student’ i dostupan je svim maturantima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Šibeniku je danas održan sastanak Studentskog ureda studija energetike u osnivanju. Na sastanku, koji je predvodio prof. Zvonko Pešić, su dogovorene posljednje pripreme oko dolaska predstavnika Sveučilišta u Zagrebu koji će u petak 19. veljače obići prostore za smještaj budućeg dislociranog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u zgradi iNavisa. Visoke goste predvodit će rektor zagrebačkog Sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras, bivši dekan FSB-a prof. dr.sc. Ivan Juraga, bivši dekan FER-a prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, aktualni dekani spomenutih fakulteta, prof dr.sc. Mislav Grgić i prof. dr. sc. Zvonimir Guzović, a ugostit će ih šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić.

Na današnjem sastanku članovi Studentskog ureda izrazili su zadovoljstvo što je Studij energetike objavljen na web stranici ‘Postani student’ te ga ovogodišnji maturanti mogu odabrati kao budući fakultet. Još jednom je naglašena važnost Studentskog ureda koji, prema riječima prof. Pešića, ima ključnu ulogu u koordinaciji znanstvene i lokalne zajednice te promidžbi novog studija. Ravnateljica Gimnazije Antuna Vrančića Ivanica Belamarić istaknula je kako Studentski ured mora biti na dispoziciji svim zainteresiranim roditeljima i učenicima kako bi dobili što kvalitetnije informacije oko novog studija.

Predsjednik Županijske gospodarske komore Ivan Soža ponovio je kako će učiniti sve da gospodarstvenicima u Šibensko-kninskoj županiji približi Studij energetike jer bez potpore gospodarstva i dobre gospodarske podloge projekt ne može u potpunosti zaživjeti.

Članovi Studentskog ureda na kraju su se složili kako je dolazak predstavnika zagrebačkog Sveučilišta prilika i da se razgovara o tijeku priprema za iduća dva studijska programa u Šibeniku – studija zaštite okoliša te studija marikulture.


Pratite nas i na društvenim mrežama: