Šibenski HDZ o mjesnim izborima: ‘Poplavili’ smo grad jer iza nas stoje rezultati

Pratite nas i na društvenim mrežama:

-HDZ je apsolutni pobjednik izbora za mjesne odbore i gradske četvrti, definitivno smo poplavili grad – komentirao je na današnjoj konferenciji za medije rezultate jučerašnjih izbora predsjednik šibenskog HDZ-a Goran Pauk. Ustvrdio je kako su ‘pale’ i utvrde koje su se neopravdano zvale ‘lijevima’ kao što su Baldekini, Jadrija, Šubićevac…

HDZ je, što samostalno, što u koaliciji, predao kandidacijske liste za sve mjesne odbore i gradske četvrti, drugim riječima izašao je na ukupno 45 mjesta.  Od te brojke osvojili su apsolutnu većinu u 31 četvrti i odboru, a usporedbe radi, na prošlim mjesnim izborima ‘držali’ su 23 mjesna odbora i gradske četvrti.

-Preostaje nam napraviti koalicijske napore te vlast uspostaviti u još pet četvrti, Baldekin I, Baldekin III, Mandalina, Ražine i Stari Grad te mjesnom odboru Žirje. Posebno bih želio istaknuti kako smo najbolji rezultat ostvarili na Meterizama i Crnici gdje imamo čak osam od devet mandata – kazao je Pauk te dodao kako su ‘vratili’ Grebašticu, Brodaricu i Žaborić. Zahvalio je svim biračima koji su jučer izašli na izbore, a posebno članovima stranke te aktivnoj stranačkoj mladeži.

HDZ pressica

Gradonačelnik Željko Burić istaknuo je kako je u tlocrtu grada ovog puta prevladala boja one opcije koja pokazuje rezultate.

-U ovom trenutku je to HDZ. Pokazali smo da ne odustajemo od svog svjetonazora, ali smo pokazali da kao izvršna vlast u Šibeniku jednako uvažavamo mišljenje svih građana. Sve što smo obećali ćemo i ispuniti, držimo dobar tempo i u narednih nekoliko dana imat ćemo niz ugodnih iznenađenja za grad Šibenik – poručio je Burić te dodao kako u gradskom HDZ-u ne postoje frakcije te da se u stranci uvažava svačije mišljenje.

Na novinarsko pitanje kako komentira da su se na rad njegove Gradske uprave žalili čak i pojedini predstavnici mjesnih odbora i gradskih četvrti iz HDZ-a, Burić odgovara:
-Razumijem da su neki predstavnici vrlo ambiciozni i mi to cijenimo te bi neke stvari htjeli napraviti u jednom mjesecu, ali ponekad ne shvaćaju da to ne ide tako. Uglavnom nam na put staju neriješeni imovinsko-pravni odnosi zbog kojih u pojedinim dijelovima grada ne možemo intervenirati – kaže Burić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: