ŠIBENČANI, GUNJA OPET TREBA VAŠU POMOĆ: Donirajte hranu u Crveni križ

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik priključilo se apelu Hrvatskog Crvenog križa u prikupljanju humanitarne pomoći za stanovnike Slavonije koji još uvijek žive u kontejnerskim naseljima. Kako su izvijestili ovih dana mediji, skladište Crvenog križa u Županji, koje skrbi za sva mjesta obuhvaćena prošlogodišnjim poplavama, je prazno.

Sva Gradska društva Crvenog križa, pa tako i šibensko, organizirali su dežurstva za vrijeme vikenda te svi oni koji žele pomoći mogu donirati jedan od sljedećih prehrambenih proizvoda: brašno, šećer, ulje, kuhinjsku sol, rižu, tjesteninu, juhe u vrećici, riblje konzerve, mesne konzerve, mesne nareske i marmelade.

Donirani proizvodi mogu se donijeti u prostorije Crvenog križa u subotu do 13 sati i u nedjelju od 9 do 13 sati, a radnim danom od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati.

U Gunji još vijek žive ljudi koji zaista ne mogu opstati bez pomoći u hrani, a to se prvenstveno odnosi na sve one koji žive u kontejnerskim naseljima. Njih 443 i dalje treba svu vrstu pomoći. Javna kuhinja u Gunji mora i dalje za te ljude pripremati tople obroke, a HCK čini sve da se ljudima iz kontejnerskih naselja osiguraju i paketi pomoći. Naša skladišta su prazna, hrana koju HCK nabavlja dolazi prvenstveno iz Robnih rezervi, a ostatak potrebne hrane HCK kupuje od prikupljenih sredstava pomoći. O neodrživosti ovakvog modela HCK je odavno obavijestio sve nadležne institucije i već se mjesecima pokušava pronaći rješenje kako bi se Gunjanima, ali i ostalom stanovništvu s poplavljenog područja, omogućio normalan život – priopćili su iz Hrvatskog crvenog križa.

-Građani Hrvatske već su se nemjerljivo iskazali kada je trebalo pomoći osobama s poplavljenih područja na čemu im se od srca još jednom zahvaljujemo. Sada problem trebamo riješiti sustavno i koordinacijom svih onih institucija koje su zadužene za pravednu raspodjelu pomoći – ističe Robert Markt, izvršni predsjednik HCK.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.