SDP o 70. obljetnici oslobođenja Šibenika od fašizma: Antifašizmom u Šibeniku možemo se ponositi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradska organizacija SDP-a Šibenik priopćenjem se oglasila povodom 70. obljetnice oslobođenja Šibenika od fašističke okupacije. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Želimo podsjetiti da je ovaj nesumnjivo značajan datum u povijesti našeg grada stvorio preduvjete i označio početak jedne od najintezivnijih faza razvoja ovog grada i cijelog šibenskog kraja.

Pored toga, doprinos koji su Šibenčanke i Šibenčani dali borbi protiv fašizma daje nam za pravo da u svakoj prilici s ponosom možemo istaknuti kako su ovaj grad i njegovi stanovnici u najtežim trenutcima svjetske povijesti znali odabrati pravu stranu.

Naš grad i naša Domovina su iznikli na zasadama antifašizma i Domovinskog rata. Neka je svima koji su svoje živote dali u antifašističkoj borbi i u Domovinskom ratu vječna slava i hvala!

U čast svim poginulim u antifašističkoj borbi i Domovinskom radu, izaslanstvo Gradske organizacije SDP-a Šibenik, na čelu s predsjednikom Frankom Vidovićem položit će vijence i zapalit svijeću ispred kosturnice i središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, danas, 3. studenog 2014., u 11 sati.

Antifašizam u Šibeniku i u Hrvatskoj, nešto je čime se s pravom možemo ponositi.

Svim građanima grada Šibenika čestitamo Dan oslobođenja!


Pratite nas i na društvenim mrežama: