RUPE U FISKALIZACIJI: U mjesec dana 239 ugostitelja u Šibeniku prijavili PDV manji od 500 kn

Ilustracija

Velika provjera izdavanja računa i fiskalizacije pokazala je da su se nakon godinu dana, ugostitelji počeli snalaziti i našli su način za izbjegavanje izdavanja računa. Oni koji su otkriveni, mogu očekivati inspekcije. Jer sustav prepoznaje tko stornira račune. Od 1. srpnja do 22. kolovoza ove godine, stotine su onih koji su prijavili PDV manji od 500 kuna, pišu 24 sata.

Da su zaista izdali tako malo računa, vjerojatno bi odmah propali. Provjera je otkrila da postoje oni koji su izdali samo jedan račun u gotovo mjesec dana, uglavnom obveznici izvan sustava PDV-a.

U Dubrovniku je ugostitelj izdao 13 računa po nula kuna i jedan od 43 kune, ali je i njega naknadno stornirao! U tom gradu je još 9 ugostitelja u jeku turističke sezone izdalo po jedan račun u skoro mjesec dana. Na Hvaru je 28 ugostitelja izdalo manje od 15 računa u 55 dana.

U Šibeniku je jedan ugostitelj i iznajmljivač izdavao 500 računa dnevno i završavao svaki dan u minusu od 30.000 kuna što je nemoguće. U istom gradu, za drugog ugostitelja ispada da je poslovao samo jedan dan u mjesecu. Tada je izdao 38 računa vrijednih 34.000 kuna, ali ih je na kraju sve stornirao.

Broj ugostitelja koji su prijavili manje od 500 kuna PDV-a u gotovo mjesec dana

ZAGREB, širi centar  – 106

ŠIBENIK  – 239

DUBROVNIK – 117

MAKARSKA – 105

ZADAR – 291

SPLIT – 300

PAG – 32

HVAR – 56

Cijeli članak o rupama u fiskalizaciji pročitajte OVDJE. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.