‘Radnicima Valjaonice isplaćena plaća, Uprava Prešaonice ucjenjuje državu’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iako je bilo najavljeno kako će radnici TLM-ove Prešaonice do petka dobiti jednu zaostalu plaću, onu za mjesec rujan, to se ipak nije dogodilo. Nakon jučer održanog sastanka u Zagrebu s ministrima gospodarstva Ivanom Vrdoljakom i ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem na temu TLM-a, ostalo je neizvjesno kada će radnici Prešaonice dobiti svoje plaće.

-Na jučer održanom sastanku glavna tema bila je revizija kupoprodajnog ugovora prilikom privatizacije TLM-a, kao i može li vlasnik odgovoriti na nove izazove koji su pred njega postavljeni. Sljedeći tjedan vlasnici bi Ministarstvu gospodarstva trebali dostaviti analizu restrukturiranja TLM-a da se utvrdi koliko su i u što do sada investirali – kazao nam je jutros u telefonskom razgovoru Burazer. Nakon te bi analize, dodaje sindikalist, HBOR trebao donijeti konačnu odluku hoće li ispuniti TLM-ov zahtjev za kreditom u iznosu od 10 milijuna eura.

Što se plaća tiče, Burazer navodi kako se na jučerašnjem sastanku od vlasnika TPP-a moglo čuti nešto što se sindikalistima nikako nije svidjelo.

-Izrečeno je kako se radnicima Prešaonice neće isplatiti plaće dok država ne odobri kredit TLM-u. Tako nešto smatramo čistom ucjenom te ćemo ovih dana razgovarati s Upravom TPP-a na tu temu. Istodobno, radnicima Valjaonice isplaćena je plaća za 10. mjesec – govori nam Burazer.

Podsjetimo, proizvodnja u Prešaonicama obustavljena je prije gotovo dva mjeseca, a u Valjaonicama prepolovljena zbog obustave isporuke sirovine koja je nekoć u cijelosti dolazila iz Tvornice aluminija u Mostaru.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.