PRVI ZADATAK RESTOVIĆA U MINISTARSTVU: Lov na berače smilja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Od kako je 17. studenog preuzeo dužnost pomoćnika ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića, Tonči Restović, bivši ravnatelj NP Krka, odradio je i svoj prvi zadatak u ministarstvu. Riječ je o pokretanju akcije za zaustavljanje ilegalnih berača smilja, koji uništavaju floru i faunu hrvatskih otoka. Akcija je pokrenuta u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova RH.

“Zbog neprimjerenog načina sakupljanja smilja kojemu smo svjedoci, Ministarstvo je u suradnji sa MUP-om i drugim nadležnim službama pokrenulo odlučnu operativnu akciju za zaustavljanje devastacije samoniklog bilja na otocima. Jedan inspektor zaštite prirode po županiji ne može adekvatno osigurati provedbu zakona. Ključan problem je ulazak na privatne posjede i nanošenje štete otočanima. Tu je posebno važna suradnja inspekcije s policijom koja jedina ima ovlasti postupanja u zaštiti privatnog vlasništva. Zato smo krenuli u zajedničku operativnu akciju. Prva je bila na Krku, a danas se provodi na Pagu i Rabu.” – rekao je Tonči Restović, pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode za inspekcijske poslove, na konferenciji za medije održanoj jutros u Zagrebu povodom provođenja akcije zaustavljanja nepropisnog branja smilja.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.