Počela razrada strategije inovativnog turizma Grada Šibenika do 2020. godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Operativno je započela izrada strategije razvoja inovativnog turizma Grada Šibenika za razdoblje 2015.-2020. koju je Turistička zajednica grada Šibenika povjerila Institutu za turizam iz Zagreba. Ugovor s Institutom za turizam je potpisan u mjesecu listopadu, a završetak studije predviđen je do kraja ožujka 2015. godine.
„Razvoj i nadogradnja šibenskog turizma kroz inovativne projekte jest pravac kojim idemo i kojim Šibenik želimo još snažnije pozicionirati na europskoj, ali i svjetskoj turističkoj karti. Studija je dokument koji će nam , na tom putu, dati neke važne smjernice, ali i pomoći u pronalasku onih šibenskih vrijednosti koje treba dodatno valorizirati.“ kazao je gradonačelnik Željko Burić.
Dokument će postaviti cjelokupni koncepcijski okvir te operativni program za djelovanje svih dionika u upravljanju turizmom. U njega će biti ugrađeni potrebni elementi turističke politike, služiti će kao platforma za donošenje odluka turističkih i drugih gospodarskih subjekata te biti važan izvor informacija za sve potencijalne ulagače u području turizma.
„Polazeći od postojećeg profila turističke destinacije i trendova na suvremenom turističkom tržištu kroz ovaj će se projekti definirati vizija i ciljevi turističkog razvoja Grada Šibenika, atributi tržišnog pozicioniranja te razraditi marketinška strategija s naglaskom na inovativne turističke proizvode. Za ostvarenje željene vizije razvoja identificirati će se projekti iz domene javnog i privatnog sektora čija će realizacija voditi stvaranju snažnog imidža Šibenika kao turističke destinacije na globalnom tržištu.“, kazao je direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole.
Kako bi se stvorio konsenzus oko ključnih razvojnih pravaca, izrada projekta temelji se na principu intenzivne komunikacije s dionicima i stručnjacima na lokalnoj razini. Ona će se realizirati kroz više obilazaka terena, razgovora te niz previđenih radionica.
Cijena izrade strategije je oko 200.000 kn (uključivo PDV). Turistička zajednica grada Šibenika je u suradnji s Gradom Šibenikom uspješno aplicirala projekt za sredstva Ministarstva turizma, koje je iz Fonda za razvoj turizma odobrilo 150.000 kn za ovu namjenu.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.