Ovo nije zbogom, samo – doviđenja!

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dragi naši, pred vama je posljednji broj Šibenskog tjednika. Odradili smo za vas i zajedno s vama punih 500 brojeva, i dva-tri ‘putna’, no sad je vrijeme da promijenimo perspektivu, te da se prilagodimo zahtjevima tržišta. Radimo to ispunjenog srca, znajući, s jedne strane, da smo ispunili svoju svrhu, te da punih usta možemo spominjati Šibenski tjednik kao svijetlu točku medijske scene Šibenika i županije, a s druge svjesni kako ovo nije zbogom, već samo – doviđenja.

Tijekom ovih deset godina neki su nas voljeli malo više, neki malo manje, no mi smo svakako obavili svoju profesionalnu dužnost, bavili smo se temama za koje smo smatrali da su od velikog javnog značaja, upozoravali smo na greške i probleme, isticali pozitivne primjere i bili smo u pravom smislu riječi korektiv svake dosadašnje vlasti. Više nego ijedan drugi medij u Šibeniku. Zato su nas pojedinci često svrstavali, lijevo ili desno, s plavima, žutima ili crvenima. No, istina je da smo svih ovih deset godina bili svoji, koliko god je to bilo teško u vrtlogu različitih utjecaja, političke i gospodarske moći, svoj smo posao shvaćali ozbiljno i bili smo u službi građana.

BUDUĆA ADRESA ON-LINE

Sada se od građana moramo oprostiti, ali samo nakratko. Naći će nas, naime, na Šibenskom portalu, svakog dana, gdje ćemo nastaviti raditi ono u čemu smo najbolji – donositi vam nove, zanimljive informacije, objektivan i kritičan pogled na našu malu ali veliku sredinu. To ćemo činiti na jedan potpuno drugačiji, u Hrvatskoj dosad neviđen način koji će unijeti velike promjene u lokalnu, a vjerujemo i u nacionalnu medijsku scenu. Ipak, o tome zasad samo ovoliko.

Želimo vam se svima zahvaliti za desetogodišnju vjernost. Šibenski tjednik doista ima vjernu publiku koja je njegovu nakladu održala na vrhuncu čak i u ovim teškim vremenima krize. No, naklada nije niti bila razlog iz kojeg smo se odlučili na ovakav zaokret. Na to nas tjera obveza koju imamo prema vama, našim čitateljima, te trendovi koji diktiraju razvoj svakog društvenog segmenta, pa tako i medija. Uvijek smo bili objektivni i racionalno prosuđivali, pa ćemo tako učiniti i ovoga puta.

Kad je Janica Kostelić prekinula karijeru, mnogi su se pitali zašto je to učinila. U trenutku kad je bila na vrhuncu svoje karijere, predala je palicu nekom drugom i rekla: ‘Hvala i doviđenja!’ Nacija je ostala u šoku, sportska javnost je u nevjerici utihnula, a svjetsko skijanje je ostalo zakinuto za sjajne egzibicije ove sportske primadone. U to vrijeme, Janica je imala 25 godina.

Ian Thorpe, višestruki olimpijski prvak s pet zlatnih olimpijskih medalja i 11 naslova svjetskog prvaka, prekinuo je karijeru u 24. godini. Rebecca Adlington, dvostruka olimpijska pobjednica također je šokirala svijet kad je najavila svoj odlazak sa sportske scene s jedva zrele 23 godine.

Teško je onda povjerovati da s gotovo deset godina, kad ste preboljeli sve dječje bolesti i kad počnete razmišljati o srednjoj školi, odlučite da nećete ići u srednju školu. I gotovo. Odlučite da ćete ići u dopisnu školu. Jer ne želite negdje provoditi šest sati ako ne morate. Jer želite iskoristiti blagodati moderne tehnologije. Jer želite biti na terenu i družiti se drugima. Jer želite biti non-stop na raspolaganju.

DRUGI PUT

Odabirete drugi put… koji vam više odgovara. Tako jednostavno.

Bill Gates je napustio svoje obrazovanje sa 19, Steve Jobs je isto odlučio prekinuti uglavljeni put i čini se da ni jedan ni drugi nisu požalili. Ni Janica ni Rebecca ni Thorpe nisu nestali. Oni su se povukli od svjetla reflektora, ali su i dalje bili tu, svatko sa svojom misijom. Zato smo sigurni da je ovo ispravna odluka. Kineski mislilac Sun Tze kaže da se nove prilike multipliciraju nakon što se iskoriste. Mi mu vjerujemo. Ali, prije svega vjerujemo svom instinktu i vjerujemo vama.

Zaslužujete imati servirane svježe i provjerene informacije i to u trenutku kad se pojave. Na tome smo inzistirali do sada, na tome ćemo inzistirati i dalje. Jedina je razlika u tome što želimo da vam bude još ugodnije dok primate vijesti. Na koji način imat ćete priliku jako brzo saznati na www.sibenskiportal.hr.

screen naslovne

Da parafraziramo legendarni citat, ovo nije ni zbogom ni doviđenja, nego veliko hvala što ste nas pratili i u tiskanom izdanju. Više se nećemo viđati srijedom na kioscima, nego svakodnevno na Šibenskom portalu.

Uz citat Konfucija koji kaže da plemenit čovjek u svom djelovanju ne dvoji između ‘za’ i ‘protiv’, on samo teži biti usklađen s ispravnim, ostavljamo vas da sutra prelistate posljednji broj Šibenskog tjednika.

REDAKCIJA ŠIBENSKOG TJEDNIKA


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.