Natječaj za izvođača radova za rekonstrukciju čvora Meterize ipak produljen do 18. prosinca

Natječaj za izvođača radova za rekonstrukciju čvora Meterize ipak je prolongiran do 18. prosinca, potvrdili su nam u Hrvatskim cestama.

– Prvotno su ponude zainteresiranih tvrtki trebale biti otvorene danas, 25. studenog, ali zbog izmjene projektne dokumentacije, natječaj je produljen – kazala nam je Ivana Bassani iz Hrvatskih cesta.

Podsjetimo, HC su krajem listopada raspisale javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji čvora Meterize čija se vrijednost procjenjuje na 16, 5 milijuna kuna, a projekt će u cijelosti financirati Hrvatske ceste. Šibenski gradonačelnik Željko Burić ističe kako, nakon izbora izvođača radova, očekuje da radovi na Meterizama započnu u što kraćem roku. Na temu ostalih prometnih čvorova koji bi se trebali rekonstruirati na gradskom području, Rokići i Njivice, gradonačelnik je nedavno imao sastanak u Zagrebu u Upravi Hrvatskih cesta.

-Ostala dva čvora planirana su za 2015. godinu, no sve ovisi o državnom proračunu i koliko će novca biti raspoređeno za poziciju Hrvatske ceste. Na te dvije lokacije se radi, u tijeku je postupak izvlaštenja zemljišta– kazao nam je Burić te dodao kako je novi sastanak u Hrvatskim cestama na ovu temu dogovoren za dva do tri tjedna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.