Nagradni foto natječaj ‘Važno je zvati se Europa’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fotografski natječaj „Važno je zvati se Europa” svim zainteresiranim profesionalnim i amaterskim fotografima daje izvrsnu priliku da na kreativan i originalan način kroz autorsku fotografiju prikažu što njima predstavlja Europska unija i kako je utjecala na njihovu okolinu. 15 najboljih fotografija sudjelovat će na izložbi u Šibeniku, a tri će biti nagrađene  poklon bonom.

ORGANIZATOR

Nagradni natječaj priređuje i organizira Europe Direct Šibenik, Grad Šibenik i Klub Šibenčana u Zagrebu, u daljnjem tekstu Organizatori.

VREMENSKI OKVIR

Fotografije se mogu slati od 17. do 28. travnja. Žiri će odabrati 15 najboljih fotografija koje će potom ići na izložbu. Izložba će biti otvorena u prostorijama Europe Direct Šibenik 5. svibnja u 18 h. nakon čega kreće glasovanje za najbolju fotografiju putem Facebook stranice organizatora www.facebook.com/europedirectsibenik . Glasovanje će biti otvoreno od 6. svibnja do 1. lipnja, a ujedno će i toliko trajati izložba.

NAČIN SUDJELOVANJA U NATJEČAJU

Dvije fotografije po natjecatelju se mogu slati na e-mail adresu  info@edic-sibenik.eu . Uz fotografiju potrebno je dostaviti i osobne podatke: ime prezime i broj mobitela. Poslane fotografije moraju biti spremljene kao jpg/jpeg datoteka. Sve fotografije moraju imati najmanje 5 Mpx (2580 x 2048 piksela) s minimalnom rezolucijom od 200 dpi. Dozvoljena je obrada fotografija u nekom od programa za grafičku obradu. Fotografijama se ne smiju kršiti prava na publicitet i privatnost osoba, bilo živih ili preminulih, ili na bilo koji drugi način povrijediti osobna ili vlasnička prava.

Nije dozvoljeno je poslati fotografije preuzete s Interneta.  Fotografije koje ne zadovoljavaju ovdje uvjete propisane uvjete diskvalificirati će se iz natječaja.

Fotografije se ne smiju upotrebljavati u komercijalne ili marketinške svrhe za promidžbu proizvoda ili usluga te ni na koji drugi neprimjeren način. Takve će fotografije biti diskvalificirane.

NAGRADE

Prva nagrada  – fotografija odabrana od strane žirija i s najvećim brojem glasova – je poklon bon u visini od 2500 kn.

Druga nagrada – fotografija odabrana od strane žirija s drugim najvećim brojemglasova – je poklon bon u visini od 1000 kn.

Treća nagrada – fotografija odabrana od strane žirija s trećim najvećim brojem glasova – je poklon bon u visini od 500 kn.

Poklon bonovi će se moći potrošiti samo u trgovini foto opreme koja će biti navedena na poklon bonu.

AUTORSKA PRAVA

Dostavom fotografija na ovaj natječaj sudionici potvrđuju da je fotografija izvorno autorsko djelo. Organizator ne snosi nikakvu odgovornost za sporove između osoba koje se bore oko vlasništva nad fotografijom. Slanjem svojih fotografija svi sudionici natječaja izjavljuju da te fotografije ne krše prava trećih osoba, pogodne su za objavu i ne podliježu autorskim pravima. Time također ustupaju Organizatoru sva autorska prava i prava intelektualnog vlasništva kojima fotografija podliježe.

Organizator ima neograničeno pravo na upotrebu prijavljenog materijala koji po vlastitom nahođenju, bez prostornog ili bilo kakvog drugog ograničenja, može upotrebljavati, pregledavati, prenositi, emitirati, prikazivati i uređivati u sklopu promotivnih i obrazovnih aktivnosti u bilo kojem obliku, kao što su tiskani, elektronički i audiovizualni materijali. Sudionici natječaja daju suglasnost Organizatoru za upotrebu njihovih fotografija u promotivnim aktivnostima. Osim toga, Organizator ima pravo upotrebljavati, emitirati, prikazivati, uređivati i mijenjati fotografije u cijelosti ili djelomično. Organizator samostalno odlučuje želi li i na koji način iskoristiti i ostvarivati ova prava.

OSOBNI PODACI

Svi osobni podaci bit će obrađeni u skladu s Uredbom (EZ) br. 45/2001 Europskoga parlamenta i Vijeća od 18. prosinca 2000. o zaštiti osoba pri obradi osobnih podataka u ustanovama i tijelima Zajednice te o slobodnome protoku takvih podataka.

Identifikacijski podaci

Osobni podaci koji će biti prikupljeni i u nastavku obrađeni su:

– podaci koji su potrebni za provedbu natjecanja / ime / prezime / adresa e-pošte / broj telefona
– fotografije


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.