MLAKI AKTUALAC GRADSKOG VIJEĆA: Glavne teme uređenje Doca i Jadrije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Aktualac pred 24. sjednicu gradskog vijeća prošao je više manje mirno, a glavna tema današnjih ‘pitanja i odgovora’ u šibenskom parlamentu bio je Dolac, odnosno rekonstrukcija istog.

Reformista Petra Baranovića zanimala je navodna investicija Lučke uprave s ciljem sanacije obale u Docu, nova regulacija prometa te zatrpavanje ‘mandroča’.

gradsko vijece petar baranovic 080616 6

– Građani su nervozni jer se o projektu vrlo malo zna, a možda kolaju i poluinformacije. Zašto gradonačelnik nije informirao javnost i vrši li se političko nasilje nad Docem? – upitao je Baranović.

Gradonačelnik Burić odgovorio je će Dolac biti saniran u svom izvornom obliku kao pješačka zona.

-Gradska uprava ne izlazi u javnost s nečim što nije u detalje razrađeno. Lučka uprava  i Grad fantastično surađuju, a rezultat je lučica Vrnaža sa 600 vezova u kojoj će prva faza, vrijedna  12.5 milijuna kuna, biti gotova  početkom 2017. godine i bit će uređeno oko 200 vezova.

Madlena Roša Dulibić, pročelnica Odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, upozorila je kako je projekt za rekonstrukcijom Doca rezultat potrebe u vrijeme kad je zbog čestih poplava došlo i do smrtnog slučaja i to u vrijeme kad je Petar Baranović bio dogradonačelnik.

– Tada se reklo da je taj problem nerješiv, ali se ipak  na njemu počelo raditi i našlo se rješenje.  Na obnovi Doca radi Grad, a ne Lučka uprava jer ona tamo nema nadležnost. Imat će je kad u Docu budu komunalni vezovi. Sad u gradu imamo 4.500 brodica i niti jedan komunalni vez – upozorila je pročelnica, a na pitanje vijećnice Iris Ukić Kotarac je li utvrđena granica pomorskog dobra, odgovorila je potvrdno i dodala da će se idejni projekt prezentirati nakon donošenja GUP-a.

poplava kisa dolac14

Dotakli su se vijećnici i Jadrije, koju je gradonačelnik opisao kao primjer bezvlašća i uzurpacije zemljišta.

– Osigurani su neki zakonski preduvjeti da se tome stane na kraj, utvrđene su granice pomorskog dobra, u tijeku je izrada rekonstrukcije kabina po strogim konzervatorskim uvjetima i tako će se uvesti red u njihovo korištenje – kazao je gradonačelnik.

U Guštinoj vali na Jadriji uredila se i ogradila plaža i riješio problem ilegalnog sidrenja.

– Administrativna zona grada je velika,  a komunalnih redara malo, ali građani moraju shvatiti da će se uvesti red, nema više rezanja plutača da bi se brodom došlo na obalu – zaključio je Burić.

jadrija2

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.