MLADI U EU: Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti i Međunarodnog dana volontera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti i Međunarodnog dana volontera, Udruga mladih ‘Mladi u EU’ organizira info pult 02.12.2015. godine od 11,00 do 12:30 sati ispred šibenskog kazališta.

Na info pultu volonteri Udruge dijeliti će info materijale na temu ovisnosti te informirati građane o problemu ovisnosti.

Mjesec borbe protiv ovisnosti se u Hrvatskoj obilježava od 15. studenog do 15. prosinca svake godine. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a osobito droga te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu  borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga u cilju poduzimanja zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Uz to, na info pultu dijeliti će se i info materijali na temu volontiranja, s ciljem približavanja građanima dobrobiti i vrijednosti volontiranja za društvo te će  se građane upoznati s mogućnostima volontiranja na području grada Šibenika.

Međunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca, još od 1985. godine, kada ga je proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana volontera je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti  vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.